onsdag 18 september 2013

Kristian Gidlund att minnas

UPPDATERAT
Han dog nu till slut två år efter sin diagnos av magcancer. Egentligen har jag ingenting att säga om detta. Jag begriper inte hur man får cancer som ung eller som barn. Det verkar så märkligt. Antagligen har jag haft tur då som är frisk och som har friska barn.

Eller är det så som en del säger att vi bestämmer i förväg hur vårt liv ska se ut i stort. Inte i alla små detaljer, för vi har en fri vilja, men i stort. Och vi ordnar till det så att det gör mer eller mindre intryck.

Han skulle ha fyllt 30 år nu på lördag. Han var därmed en trea som ville ha det roligt i livet och han hade samma karmatal som jag: en sexa. Det betyder att man har i uppdrag att ägna sig åt de närmaste och käraste. Någon gång tidigare har man inte gjort det, säger de som vet.

Var då Kristian Gidlunds liv misslyckat eller lyckat? Ja inte vet jag. Det vet vi helt enkelt inte eftersom vi inte har hela bilden. Inte av vad det handlade om för honom eller hans närmaste.

Han får väl helt enkelt leva ett liv till kanske och lite längre då ifall han behöver det. Vi dör aldrig, bara kroppen gör det. Allt annat går emot universums egna lagar där energi inte kan förstöras. Inte heller själens energi går förlorad.
12.10.2013
Nu är begravningen avslutad där han ville i Stora Tuna kyrka i Borlänge.

PS. En ny bok av honom kommer till jul. Han har skrivit detta testamente med sitt blod, säger förläggaren. Och här kan ni läsa hur människor har berörts av honom. Här är mera av Karin Thunberg. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar