måndag 5 augusti 2013

Anas Khalifa dömd

I dag dömdes bland andra Anas Khalifa i Göteborg för delaktighet i en omfattande härva av momsbedrägerier i handel med elektronik. Staten har lurats på mellan 20-25 miljoner kronor. Pengar har använts till kampen för jihad i Syrien bland annat.

Fem miljoner kronor har förts ut ur landet bland annat till Marocko och Egypten.

Anas Khalifa kallas även Abu Malik och är född 1983. Han är en radikal muslimsk förkunnare med bakgrund i Egypten och som värsting. Han tillhör wahhabiyya-sekten som kallar sig själva salafiter. Dessa är för jihad, heligt krig, martyrskap och att underkasta sig Allah. Han bor i Göteborg i Angered numera utan fru och barn och han har allt från vanliga svenskar till tungt kriminellt belastade personer som lärlingar.

Här är stämningsansökan. Sex män dömdes i dag till flera års fängelse för dessa bedrägerier. Bland andra en moderat kommunpolitiker. De dömdes för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Så här skriver Göteborgs-Posten:

En 30-årig känd islamistisk predikant döms för delaktighet i momsfifflet. Tillsammans med två bekanta arbetade han som säljare av elektronikvaror till olika företag. En av männen berättar att han rakade av sig skägget inför ett planerat kundbesök och att kommunpolitikern bad dem använda falska - svenska - namn.
Säkerhetspolisen har varit inkopplad i utredningen. Predikanten har varit aktiv i arbetet med att samla in pengar till islamistiska rebeller i Syrien, men enligt kammaråklagare Kennert Lundgren är det inte klarlagt vart pengarna tagit vägen.
- Vart pengarna tagit vägen vet i alla fall inte jag. Sedan om någon annan vet det, det vet inte jag, säger han.

3 kommentarer:

 1. Är det inte förbjudet att stjäla inom islam, har för mig det. Det bevisar att folk inte lever som dom lär och tycker att andra ska leva.

  SvaraRadera
 2. Det är förbjudet att själa inom islam. Detta han gjorde var stort fel. Många ungdomar tyckte han var en bra muslim. Men nu har hsns respekt hamnat på botten för denna handling. Men man ska aldrig döma någon för dens handling

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att du är muslim och det är konstigt att du säger så. Man ska döma människor efter deras handlingar i Islam, utan det så skulle de kriminella springa fria ute i samhället. Att det skulle vara tvärtom är bara neo-liberalt skitsnack (bokstavligen talat) Även inom Islam dömer man människor utifrån deras handlingar. Hur har du annars tänkt att man ska påbjuda det goda och förbjuda det onda som det beskrivs i Koranen? Det är naturligt och även ett krav - om man ska sprida rättvisa och fred på jorden - att man dömer det onda när man ser det. I Islam finns det en tydlig lag som straffar individer som lever under ett islamiskt styre om de bryter mot den, tex otukt, mord osv. Hur tror du detta skulle vara möjligt om man inte dömde individen utifrån dess handling?? Så Islam, så dömer man efter handlingar. Det gör man även i icke-muslimska samhällen också, det är inget nytt.

   Radera