tisdag 25 juni 2013

Säpo och vänsterpartiet

UPPDATERAT
Att Säpo har infiltrerat vänsterpartiet är bara som det ska vara. Jag hoppas att de har koll på sverigedemokraterna nu. Det är bara bra.

Lars Ohly blir så upprörd så, men varför är han det? Vänsterpartiet hade starka band till dåvarande Sovjet som ju grundades på en revolution. Förr i tiden så fanns det ett starkt åtskiljande mellan vänstern och socialdemokraterna.

Socialdemokraterna var helt enkelt inte revolutionära utan ville utveckla Sverige ändå. Men runt omkring mig fanns det massor med omstörtande vänstermänniskor förr i tiden. Även på Dagens Nyheter. Och de som delade ut pamfletter om revolutionen sitter fortfarande på universitet och andra statliga ställen.

- Jag står för en modern leninism baserad på klasskamp, sade Lars Ohly i en intervju med den engelska tidskriften Renewal våren 1999.

- Jag har varit kommunist sedan jag gick med i Kommunistisk ungdom 1978 och aldrig förknippat det med diktatur eller förtryck. Sade Lars Ohly i Aftonbladet den 27 maj år 2000.

Lars Ohly är helt enkelt en urmodig kvarleva från kommunisttiden. Han såg upp till storebror både i Sovjet och DDR. Han kallade sig kommunist när han tillträdde som partiledare. Och tog inte avstånd från detta förrän år 2005. Fast han sade att han skulle fortsätta att vara sina ideal trogen. Även då. Jag tycker att det är märkligt att vi har ett gammalt kommunistparti i Sveriges riksdag.
12:35
Naturligtvis så poppar kommunisten Jan Guillou upp som gubben ur lådan och säger att Säpo sysslar med galenskap. Ja, ja det gjorde inte Jan Guillou när han åkte till Palestina och lärde upp grabbarna på vapen och levde ihop med gerillan och planerade anfall mot Israel. 

6 kommentarer:

 1. Åka så oskyldiga var väl inte sossarna heller men dubbelmoralen var ju mer deras arena. Tänk deras förakt för företagare och hela tiden det djupa samarbetet med wallenbergarna.
  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sossarna stöttade inte Sovjet. Det var detta det handlade om, men det gjorde v och vpk. Kommunismen är skyldig till folkmord, men vissa tror inte ens på detta eller menar att den verkliga kommunismen har inte förverkligats ännu. Jag har intervjuat C H Hermansson och var med i Republikanska seglarklubben förr i tiden där han också fanns med på 1970-talet. Men att Sovjet var en förskräcklig diktatur räckte det att åka till Västtyskland för att begripa.

   Radera
 2. Det räckte med att sitta på ett svenskt universitet och läsa sociologi för att förstå det. De svenska universiteten var slutet 70-talet impregnerade med kommunism och sålunda konformism. Och som jag förstår det var det främst sossarna, med Palme i spetsen, som såg till att unviersiteten utvecklades åt det här hållet.
  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Universiteten är mycket äldre än den moderna politiken. De har alltid haft sin egen agenda. Har det fortfarande. På gott och ont. Det är en instängd och skyddad värld.

   Radera
 3. Har verkligen SÄPO infiltrerat Vänsterpartiet? Den enda som påstår det är "officeren" Sjöholm som för övrigt aldrig genomgått någon officersskola utan är värnpliktig. Som sådan jobbade han ett tag i vakten på Lidingövägen men därmed slutar hans militära erfarenheter.
  Ett mycket digert CV finns men där verkar hans huvudsakliga intresse vara korta kurser i allt mellan himmel och jord plus att jobba som väktare.
  http://se.linkedin.com/in/hanseriksjoholm

  Jag får verkligt dåliga vibbar av denne Sjöholm men om det finns skäl att kalla honom mytoman är för tidigt att säga. Säkert är att han då och då kontaktat SÄPO om sina misstankar men det kan vem som helst göra. Att han haft något officiellt uppdrag låter osannolikt.

  SvaraRadera
 4. Vänsterpartiet sade sig vara nöjda när de hade pratat med Säpo. Och Sjöholm är ifrågasatt som du säger.

  http://www.expressen.se/nyheter/sjoholm-jag-soker-efter-inspelningar/

  SvaraRadera