måndag 6 maj 2013

Skrota Euron!

Det tycker förre finansminstern i Tyskland Oskar Lafontaine som var en av de som verkligen förespråkade denna valuta innan den blev verklighet. Men nu har han ändrat åsikt.

Förhoppningarna kring denna valuta har kommit på skam eftersom Sydeuropa aldrig var berett att inordna sig under de ramar som behövdes för att den skulle fungera. De såg det som att nu är det fritt fram att slösa och leva gott. Det skulle de andra länderna betala, vilket nu också sker.

Oskar Lafontaine menar att den krispolitik som förs kommer att dra de resterande euro-länderna till undergångens brant. Han har gått åt vänster sedan han lämnade socialdemokraterna.

Den politik som startade med en allians mellan Frankrike och Tyskland för femtio år sedan ligger nu i ruiner och leder mot katastrof. Vad blir följden? Ska Angela Merkel vakna och inse vad som håller på att hända, undrar Oskar Lafontaine. Han drog dock nyligen tillbaka sin kandidatur som ledare för vänstern.

Bara nio procent av befolkningen i Sverige gillar numera tanken på valutan euron. Det visade sig att de kulturella skillnaderna mellan länder bestod och låg djupare än ekonomin. För detta betalar nu Europa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar