onsdag 14 november 2012

Bra att sd:aren Erik Almqvist avgår

UPPDATERAT
Självklart ska inte en partimedlem kunna uttrycka sig som Erik Almqvist gjorde på gatan för två år sedan. Att han nu avgår från sina uppdrag är en del i den upprensning som behövs hos sverigedemokraterna.

Han hade kunnat pudla men då hade partiet aldrig blivit kvitt stämpeln. Nu gjorde han det enda vettiga och avgick. Ifall sd ska kunna räknas som ett riktigt riksdagsparti måste de också uppföra sig som ett sådant.

Partiet säger sig ha nolltolerans mot sådant och så ska det vara. Riksdagspartier ska inte hjälpa till att sänka standarden i tilltalet mellan människor. Jimmie Åkesson gör alldeles rätt som rensar ut denne man.

Men överhuvudtaget så har detta parti en bit kvar för att bli riktigt rumsrena. De har gått tillbaka till sina rötter på 30-talet rätt ofta.

Klockan 12:30 kommer Erik Almqvist att hålla presskonferens. Han tänker inte lämna sin riksdagsplats men Jimmie Åkesson har sagt att han måste allvarligt fundera på detta. Han tänker inte vara politisk vilde utan ska fundera de närmaste dagarna eller veckan på hur han ska gå vidare.

En riksdagsman kan inte sparkas från sin post för den är vald av väljarna. Men eventuellt kan han ändå inte sitta kvar.

13:10
Presskonferensen höll på i omkring 40 minuter och det varvades om och om igen vad han hade gjort. Erik Almqvist svarade tillräckligt bra på alla frågor men frågan är om han kan sitta kvar. Vi får se.
15:46
Hur ska det då gå för Kent Ekeroth som var med den famösa natten? Det återstår också att se. Meningen med hela den här genomklappningen måste vara att få upp nivån på vår politik i allmänhet. Det gynnar inte något av de åtta partierna att det anses vara ett av dem som inte ska sitta i riksdagen överhuvudtaget. Det är inte bra för landet att det är en så polariserad politik.

6 kommentarer:

 1. Sverigedemokraterna behöver självklart rensa ut rasisterna och det är bra att sådant kommer upp till ytan så det blir gjort.

  Sen behöver moderaterna rensa ut Abdirisak Waberi för han förespråkar månggifte, rätten för män att misshandla sina fruar och vill förbjuda musik att dansa till.

  När kommer drevet mot moderaterna för att de har en sådan riksdagspolitker?

  SvaraRadera
 2. Vad är det du säger Magnus? Rensa ut Abdirisak Waberi? För att han är muslim? Vem är rasist nu?

  SvaraRadera
 3. Ord och uttryck bli rasistiska och sexistiska först när de når öronen på någon som vill att orden ska vara rasistiska eller sexistiska. Man kan använda olämpliga ordval utan att avse att vara rasistisk eller sexistisk. Tänk på att ordet feminist är ett ord jämförbart med rasist för vissa åhörare.

  SvaraRadera
 4. Det var kanske inga vackra ord, men jag fick uppfattningen att Erik Almqvist försökte avvärja ett bråk. För mig är några olämpliga ord inte helt förkastliga om de kan användas till att avvärja bråk.

  SvaraRadera
 5. Inte för att han är muslim, utan för att han förespråkar könssegregering och hustrumisshandel samtidigt som han säger sig representera alla muslimer.

  Han har en kvinnosyn som är förkastlig och inte passar in i det moderna sekulära samhället vilket ger en felaktig och dålig bild av muslimer.

  Vem är rasist? Den som gör skillnad på människor utifrån ras.

  SvaraRadera
 6. Helt klart oacceptabelt uppförande, dock tycker jag det borde riktas lite kritik mot Moderaterna också som har en man som vill förbjuda att killar och tjejer umgås ensamma innan de gifter sig i ett parti. En man som tycker en pedofil är den bästa människan som levt på vår jord... läs mer här: http://magicalmoments.spotlife.se/2012/11/15/abdirizak-waberi-naste-man-att-avga

  SvaraRadera