torsdag 8 november 2012

Assistansbluffen fortsätter

UPPDATERAT
Nu är en ny härva under uppklarning. Det handlar om Södertälje och minst tolv miljoner kronor. Det är tydligen en ohelig allians mellan utifrån kommande och svenskar.

En anställd på försäkringskassan har medverkat och då kan man tänka sig att det fungerar att stjäla pengarna från oss andra.

Det handlar om ELMA personlig assistans AB. Ett dussin personer är anhållna och häktningsförhandlingar hålls i dag i Södertälje tingsrätt. Bolaget påpekar särskilt att de har tillstånd från Socialstyrelsen att bedriva sin verksamhet. Hur fungerar våra myndigheter?

Åklagaren vill frysa tillgångar på omkring tre miljoner kronor från de anhållna. Fler kommer att begäras häktade. I årsredovisningen för 2011 för ELMA så utdelas 5 000 kronor per aktie.

Här har jag tidigare skrivit om bidragsbluffare.
18:48
Sammanlagt sexton personer är nu anhållna. Nio är häktade under dagen och drygt 20 miljoner i tillgångar är frysta. Fyra av de anhållna är släkt. Den faktiske huvudmannens bror har varit anställd vid försäkringskassan. De har inte någon koppling till det kriminella Södertäljenätverket. Omkring 40 procent av Södertäljes befolkning är invandrare. De kom mest från Irak under det senaste årtiondet och innan dess var de assyrianer/syrier och från Finland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar