fredag 7 september 2012

USA inför ödesval

Jag har följt dessa val sedan 1960-talet när John F Kennedy kom till makten och president Obama lät en smula som honom: Fråga inte vad ditt land kan göra för dig, fråga vad du kan göra för ditt land.

Mycket återstår att göra i den amerikanska ekonomin, men väljarna drivs eventuellt av egennytta och vill ha ett säkrare kort i form av Mitt Romney. Ska USA sluta att agera världspolis helt och håller och istället ägna sig åt sina inre problem?

Det amerikanska folket valde inte Barack Obama för att han skulle berätta sanningen för dem som han sade. De valde honom för att få en förändring, för att få tillbaka hoppet. Hur mycket har det hoppet grusats?

Han lät i sitt tal ungefär som premiärminister Winston Churchill som bara kunde ge folket blod, svett och tårar, men det var under brinnande krig. Är det något att vinna ett val på 2012?

Presidentvalet är den 6 november 2012. Det är ett datum då inspiration och idéer bör vara visionära. Vi har inte sett något av det i valtalen. Risken är att folket stannar hemma och inte röstar alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar