måndag 17 september 2012

Lotta Engberg inför rätta

Det verkar som om den populära artisten Lotta Engberg från Alingsås har bedragit skatteverket på 1,3 miljoner kronor i inkomst.

Hon är upptaxerad för denna summa och misstänks också för skattebrott.  Målet är uppe under hela dagen i kammarrätten. Vid femtioåtta olika tillfällen har hon fått svart betalning för olika jobb. Det påstår artistbokaren Bruno Tillander.

Hon själv säger att det inte är svartbetalning utan ersättning för resor. I dag är det stängda dörrar i rätten i Göteborg.

Nitton artister ingår i den skattehärva som nu nystas upp. Lotta Engberg är den som har fått ta emot mest pengar i den påstådda svarthärvan. Martin Stenmarck och Magnus Carlsson är ett par andra artister som också är anklagade för skattebrott.

7 kommentarer:

 1. Hade hon varit politiker så hade hon klarat sig.

  Stå på dig Lotta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gudrun Schyman åkte dit på ett liknande sätt år 2007. Hon godtog allt för att slippa rättegång och betalade. Politiker åker också dit.

   Radera
 2. Om hon nu får en dom emot sig i Kammarrätten så är min kommentar:

  Det är inte Skatteverket Engberg har bedragit. Det är alla vi andra som utan större knot betalar vår skatt hon har bedragit. Att inte vilja bidra till det vi alla kommit överens om genom våra valda politikers lagstiftande är bara värt förakt. När till och med gamla människor som dementa vårdpaket i långvården måste betala skatt som ska användas till att bl a hålla brottslingar inlåsta, då är det otroligt egoistiskt att Engberg vill roffa åt sig från det allmänna.

  Hur kan hon försvara att hon tydligt väljer att inte bidra till allas vår vård, skola, omsorg och infrastruktur enligt de skattetabeller som alla vi andra har att följa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jan
   Otroligt bra skrivet,artister ska inte tro att de står över lag och andra människor.

   Radera
 3. vem är denne Bruno för golgök. Man har ju inte straffreducering för att pladdra till snuten i Sverige ändå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är det som betalat ut alla de svarta pengarna. Det gör man inte utan straff heller. Avslöjad av skatteverket.

   Radera
 4. http://www.entreprenor.se/nyheter/skatteverket-gar-over-lik-for-att-beskatta_138352.html

  SvaraRadera