fredag 9 december 2011

Vi har el!

Det är vi så glada för. Det blåser ju lite och regnar rätt mycket. Förr i tiden, bara för ett tiotal år sedan så försvann elen i sådant här väder. Och det har den gjort på andra delar av Värmdö i dag.

Gränsen för snö går i Västmanland och Närke, men här vid havet får vi regn. Och i år snöar det som mest i södra Norrland. Vintern är normal.

Kanske får vi snö till jul, men det vet vi inte heller för det är lika stor chans eller risk att vi inte får det. Det är också normalt. Förra året hade vi snö och de båda senaste vintrarna var de kallaste sedan vi flyttade hit 1987. Vi är så glada att det inte blev tre vintrar i rad.

2 kommentarer:

  1. Jag bor i södra norrland och har hört att det är klass 2 varning här, men än så länge är det nollgradigt och snöblandat regn som kommer.

    SvaraRadera
  2. Anonym 10:06: Ja SMHI tar i sedan de införde dessa klass-varningar efter stormen Gudrun. De vill väl inte bli beskyllda för att folk dör... i snöstorm el dyl. Här är det just nu halvklart och uppehåll. Det bästa har blivit att titta ut när man vaknar för att se vad det är för väder... ;) precis som vi gjorde på 50-talet.

    SvaraRadera