söndag 11 december 2011

Den oändliga historien

Det var en gång ett land där rödrockarna och svartrockarna slogs på gatorna medan kungen höll hov och hade sin stora årliga fest i det finaste av husen. Han delade ut pris till de mest förtjänta, inte bara i hans eget land, utan i hela den kända världen.

Och på annat håll trätte de lärde om huruvida de var skuld till att världen de levde i blev varmare och att det var därför som syndafloden ännu en gång verkade närma sig.

Småfolket bankade på varandra och såg inte att barnen led av detta, utan fortsatte glatt med sina strider över deras huvuden. Detta meningslösa, eftersom de inte begrep vad allt handlade om, utan gled runt i sina cirklar och travade sina ord.

Och i sin himmel satt den stora Gudinnan bredvid sin man Guden och betraktade allt. Samtidigt som de visste att de bara var ett par smågudar i det stora alltet.

De lärde i det lilla landet lade sina pannor i stora veck och undrade om det verkligen var sant att människorna bestod av två olika sorter.

Medan kungen och hans hov sov ut dagen efter den stora festen jublade de högt uppsatta över att de hade lyckats stoppa människor från att andas ut så mycket. Det skapade alldeles för mycket av den elaka gasen. Påbud gick ut över världen om att enbart andas in.

Det kunde synas som om världen brann, men det var också en chimär.

Och i slottet vaknade kungen och hans hov sakta till en ny dag. Drottningen sträckte ut sin hand mot sin make konungen och de visste att den oändliga historien aldrig gick mot sitt slut. För tomheten kunde aldrig fylla världen med glädje, kärlek eller sanning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar