tisdag 14 december 2010

Självmordsbombaren åstadkom enighet

Socialdemokraterna tycker nu att Säpo ska få använda FRA:s signalspaning för att kunna förhindra radikalisering av muslimska och andra grupper. De säger att detta att vara eniga över blockgränserna är bra i sådana här frågor. Så detta åstadkom denne bombman. En omvändning hos sossarna, som ditills hade passat i frågan.

Det finns en ängel i islam som heter Khidr, den gröne ängeln, eller Guds första ängel, som kanske gör gott fast det inte ser ut så. Denne ängel kan döda en man, för att förhindra att han begår ogärningar.
Detta omtalas i Koranen, artonde boken. Moses möter Khidr ute i öknen. Moses får se detta: Khidr sänker en fiskebåt med fattiga bybor. Han dödar en vacker ung man och så bygger han upp muren kring en stad, där det bor otrogna.

Moses blir upprörd, men Khidr förklarar då för honom att han räddat båten åt dess ägare för rövare var i färd med att stjäla den. Nu kan byborna bärga den. Den vackre unge mannen var på väg att begå en ogärning, så därför dödade Khidr honom och hindrade honom från att bringa vanära över hans gamla fromma föräldrar. Och genom att återställa muren så räddade Khidr två unga gudfruktiga män från ruin. Deras förmögenhet fanns under muren.

Khidr är en personifikation av Guds hemliga, skapande handlingar.

Kanske var det Khidr som var i farten mitt i eftermiddagsrusningen på Bryggargatan i Stockholm i lördags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar