måndag 13 december 2010

Makterna fixade det

Så låter det på beskrivningen av vad som hände självmordsbombaren, när han ställde ned sitt dödliga paket för att justera något.

Istället smällde det av rakt i magen på honom. Jag blir väldigt barnsligt glad över att han enbart sprängde sig själv. Ingen annan.

Så mycket folk som fanns bara några meter ifrån honom. Änglarna räddade oss eller Allah eller vad man nu vill kalla det där nödvändiga som ingriper. Jag gillar att kalla det Ananke. Det är nödvändighetens gudinna.

Jag kan se henne stiga ned där bredvid honom och stöta till honom så att han utlöser bomben mot sig själv och ingen annan. Vänd mot en husvägg var han, så ingen mer skadades allvarligt.

Vi tackar alla okända makter, som hjälpte till. Hatet hindrades i denna juletid, två dagar före Lucia. Mitt i julhandeln.

2 kommentarer:

  1. Det var nog många gudinnor i rörelse när han misslyckades med sin sprängning. Han klarade ju knappt av att förstöra bilen. Det var en halvmesyr av Allas nåd kanske man kan dra till med. Om man nu törs vill säga.

    SvaraRadera
  2. Helena Parnassen: Eller också hade alla gårdstomtar begett sig till staden för en gångs skull. Eller knytten i backen. Småfolket kanske?

    Eller också var det Tor och asarna, som gav en hjälpande hand för en gångs skull. Kanske allihop? För allting finns som vi har lyckats föreställa oss.

    Håll bilderna av de goda hjälparna stark! För allt har två sidor i vår värld eftersom vi själva ser ut så.

    SvaraRadera