torsdag 9 september 2010

Att bränna bibeln är det okej?

Nu är det stort uppror världen över för att en präst i Hollywood ska bränna koranen. Nä ursäkta det är pastor Jones från Florida, som har 30-50 anhängare, som ska bränna boken. Varför skriver alla så mycket om det? Det är väl något vi kan förbigå med tystnad?

Inte behöver en pastor Jones (som för övrigt inte alls liknar Indiana Jones) uppmärksammas över hela världen för en sån grej? Han ska göra det på det ödesdigra datumet 11 september 2010. Till minne av terrordådet.

Han ser ut som om han kom från 1800-talet och bokbål är naturligtvis alltid spektakulära. Boken i fråga är symbolen för Ordet i det här fallet. Från Gud.

Påven och Hillary Clinton har redan hunnit att fördöma det hela. Och nu har också filmstjärnan Angelina Jolie gett sig in i debatten och beklagar hela saken iförd svart slöja och med ett ansiktsuttryck, som om det var hennes fel.

Också president Obama har uttalat att det blir "rekryteringsfest" för al Qaida om pastorn envisas med sitt bokbål. Ja nu är han verkligen tvungen att visa att han står vid sitt ord.

Det är väl bara att starta lite motbål? Bränn bibeln det är helt okej. Kanske något för Lars Vilks att ta fasta på? Som en konstnärlig manifestation i efterföljd till Muhammed-teckningarna? Eller han kan bygga något med biblar som stomme. Och sedan tutta på alltihop. Nåt i stil med Gävlebocken då.

Det allra bästa vore väl att bränna alla sådana där böcker, som är ett- eller tvåtusen år gamla. Varför ska de fortfarande orsaka död och elände på jorden? Inte ens apor är så dumma som människor kan vara. De låter aldrig en bok göra så att de dödar varandra.

PS. Och flyttas moskén som ska ligga nära Ground Zero då jäklar blir den muslimska världen pissed-off DS.

EXTRA EXTRA

Pastor Jones har beslutat att inte bränna koranen på lördag utan ställer in hela evenemanget. Istället säger han att han har kommit överens med muslimska ledare att de inte ska bygga moskén i New York på den tänkta tomten när Ground Zero. Han såg det som ett tecken från Gud.

Islamska ledare säger dock inte att de har gått med på något sådant. Pastor Jones ska flyga till New York och träffa imamen som står bakom moskébygget.

Fast efter några timmar så ändrade sig pastor Jones igen, när han förstod att det inte fanns något löfte.

Spänningen är olidlig. Ska pastor Jones störta världen i kravaller genom koranbränning och till sist orsaka krig mellan kristna och muslimer. Eller ska han kunna åka till New York och fixa det här med moskén och bli en hjälte?

14 kommentarer:

 1. Ja, bränn allt gammalt! Men nu handlar det om makt över sinnen och det går ju inte för sig då. Halleluja! Dårar!

  SvaraRadera
 2. Helena: Vi är på samma linje du och jag :) Men vilket ramaskri det skulle bli säkert om Lars Vilks verkligen gjorde det jag föreslår. Han borde testa. Han om alltid säger att inget man gör mot kristendomen upprör. Ära vare Gud i höjden!

  SvaraRadera
 3. Ja, fast bibeln har ju bränts förr...och danska och norska och svenska flaggor, för att inte tala om amerikanska, så javisst bränn på bara.

  SvaraRadera
 4. Anonym 12:21: Men flaggor är väl en annan sak? De har använts i krig och för att benämna landområden i massor med år och så görs fortfarande av olika stater. De står för själva staten och landet, men de där böckerna står väl inte för något annat än en inre trosuppfattning. Något osynligt som inte finns annat än i huvudet på en del.

  Dessa ord styr uppenbarligen sådana som pastor Jones eller kommer hans totalövertygade utseeende av något annat? Han skyller ju på djävulen när det gäller islam. Och djävulen finns väl inte heller? Utom i huvudet på pastor Jones?

  Ett slags totalond figur har jag för mig, som går bra att projicera från huvudet på sådana som pastor Jones. Borde inte detta vara förbi som mänsklig företeelse? I dessa internettider?

  SvaraRadera
 5. Bättre är väl om terroristerna i mellanöstern slutar köra in flygplan i skyskrapor? Det är väl snarare DET som är problemet än bokbränning?

  Förstår inte hur man lyckats vrida bort diskussionen från att det mesta av problematiken beror på muslimska terrorister. När en tidning i Danmark publicerar bilder på muslimernas profet så bränner de våra flaggor och fördömer hela västvärlden men när de detonerar bomber i västvärlden så beklagar vi bara det som sker...

  Varför skall bara en sida stå för toleransen?

  SvaraRadera
 6. Varje attack mot Lars Wilks från muslimskt håll är en attack mot sveriges sittande högerregering och den fria marknadens existens. Det är en muslimsk provokation att jämställas med förtäckt krigsförklaring.

  SvaraRadera
 7. Bränna koranen låter som en ickehändelse jämfört med vad som händer i Paris:

  http://www.youtube.com/watch?v=P4j1pvqs508&feature=player_embedded

  Jag var där i början av -90-talet o blev redan då chockad över att monseiur Duval (han med baskern ni vet) var försvunnen. Lätt överdrivet tog det 3 dagar innan jag såg några fransmän eller fransyskor. Alla nationaliteter utom fransmän var där. Den franska kulturen som vi älskar o sett så mycket av både i verkligheten och på filmer fanns bara inte. Lite av samma känsla får jag varje gång jag åker in till stan (Stockholm), är det Sverige?.
  //Pops

  SvaraRadera
 8. en sketen dåligt skriven bok, hade den åtminstone haft en bra kvalitét hade bladen varit steriliserdade och mjuka så man kunde torka röven med den.

  SvaraRadera
 9. Den här bloggen är en mötesplats för rasister?

  SvaraRadera
 10. Nej kära anonym 18:40 det är inte alls någon mötesplats för rasister. Här avhandlas det mesta. Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 11. Herregud! Det är inte okej att bränna varken koranen , bibeln eller torah som är de tre världsreligionernas heliga bok. Du påpekade att man kunde ta och bränna bibeln? i koranen står det att man ska respektera alla religioner. Att skada bibeln/kyrkan tror jag inte att en enda muslim som har vett nog skulle vilja göra det. Något som hände för 8-9 år sedan , då vissa människor åkte in med flyg rakt in i tvillingtornen har drabbat alla muslimer, vare sig det var muslimer som gjorde det eller inte. Men, i stort sett alla har blivit drabbade, muslimer har levt i fred med kristna i flera år fram tills det som hände, och vart var bevisen till att det var muslimer? PS : Osama bin laden vart tränad av CIA, och jag kan garantera att ingen muslim i den här världen, förutom de som är tokiga, gillar den mannen

  SvaraRadera
 12. Anonym, jag håller med dig. Tror ni verkligen att muslimer skulle göra så för att komma nära Gud? De ritningar som har gjort över Profeten Muhammed (s), har muslimerna sedna tagit hämnd genom att göra fula ritningar om Jesus, eller om Moses? Jesus och Moses står nämnda i koranen, de är profeter och är sända från Gud. Men det finns folk som inte är rädda från Gud! Du som sa att man ska bränna alla gamla böcker har fel! De är inte vilka böcker som helst! De är böcker med Guds ord, men varfös skiljer sig de olika religionerna om alla de tre böckerna kommer från en och samma Gud? Jo för att det står i koranen, att det finns folk som ändrar orden och säger sedan att det är Guds ord kommer inte att gå bra för dem! den riktiga bibeln, med de sanna orden som ingen har ändrat på finns där ute någonstans, men folk vill inte ta fram det, det som står i den riktiga bibeln är samma som i Koranen, det står i den riktiga oh sanna bibeln att det kommer komma en sista profet som ska heta Muhammad, och att folk ska lyda honom. ändå jag orkar inte skriva mer men Osama bin ladin heter egentligen Tim osmani och är en C.I.A agent

  SvaraRadera
 13. Anonyma: Nu tror jag att galningarna har tagit över er. Konspirationer! Ännu mera konspirationer. "Muslimer har levt i fred i flera år med kristna." Fantastiskt! Och naturligtvis var det inte muslimer som så fanatiskt skulle ta ned symbolen för det västerländska. Nä, nä. Det var antagligen den där ligan som styr världen med sina penninggalna transaktioner. Och nu ville de riva tornen, men hade inte rivningstillstånd. Yeah! Där satt den.

  Vid profeternas skägg! Besinna er gode män och kvinns. Den riktiga bibeln? Är ni inte riktigt funtade i huvudet, som tror på gamla ord? Hur skulle det vara om ni kunde utveckla en egen tankeförmåga. Osama CIA-agent. Jovisst är det så. Hur kunde jag vara så dum att utelämna det? Lyda Muhammed? Visst lyd ni Muhammed så lyder jag dom där rösterna som alltid envisas med att snacka hela tiden. Ja ni vet alla dom som säger till människor vad dom ska göra. Ko-ko-ko-ko-kulligullan-ko-ko som en gök, jag bjuder dig två rum och kök... ;)

  SvaraRadera
 14. ",,och jag kan garantera att ingen muslim i den här världen, förutom de som är tokiga, gillar den mannen (Osama).

  Så sant som det är sagt! Men det säger en hel del om hur många som är tokiga -:)?

  Sen Anonym 18.40. Det är ett bra och flitigt använt knep att drämma till med rasistargumentet så fort den obekväma verkligheten granskas lite för mycket. Det brukar vara ganska effektivt också, eftersom de flesta "goda" människor hukar sig o diskret drar sig tillbaks.
  //Pops

  SvaraRadera