torsdag 5 augusti 2010

Gröna för Alliansen sviker Wetterstrand

Maria Wetterstrand sviks av gröna i Botkyrka när 26 av dem hoppar av och lovar att stötta Alliansen.

Gruppen ska jobba för borgerlig valseger i höst och de säger att det är fler avhopp på gång ute i landet. De gör det dock halvhjärtat för de tänker inte lämna partiet, utan bli något slags vildar i riksdagen i höst. Om nu miljöpartiet lyckas förbli där.

I den senaste opinionsmätningen låg Miljöpartiet på stabila nio procent, men ifall det visar sig att partiet inte ens är överens om vilket block det tillhör kanske väljarna drar öronen åt sig.

Detta avslöjar en stor spricka i uppfattningen om hur politik som ska främja miljön ska drivas i Sverige. Alliansen uppfattas som att det är ett bättre block än det röd-gröna. Det är bara för miljöminister Andreas Carlgren att tacka och ta emot.

Själv tycker jag att det är alldeles utmärkt. Alliansen är det bättre alternativet i september.

4 kommentarer:

 1. "Detta avslöjar en stor spricka i uppfattningen om hur politik som ska främja miljön ska drivas i Sverige. Alliansen uppfattas som att det är ett bättre block än det röd-gröna. Det är bara för miljöminister Andreas Carlgren att tacka och ta emot. "

  Jo, mannen som tycker att en motorväg för 30 miljarder är en miljösatsning, vunnit greenwashpriset, som jobbar för en regering som velat avskaffa koldioxidskatten, som höjt momsen på vattenkraft och kollektivtrafik och skattat sönder vindkraften, och så vidare - han upplevs verkligen som ett bättre miljöalternativ.

  Naturskyddsföreningen till exempel, verkar gilla alliansen: ”Vi har undersökt regeringar ur miljösynpunkt sedan 80-talet. Det här är en av de sämsta som vi sett. Tidigare har man gått framåt men i för låg hastighet. Det är sällan man gjort så många bakåtsteg som under den här [mandat]perioden”

  Nej, ingen tror att alliansen är ett bättre alternativ för miljön, så är det bara. Vad de här miljöpartisterna håller på med undrar man ju.

  SvaraRadera
 2. Miljöpartiets trovärdighet fick sig en djup skråma när Peter Eriksson sa att demokrati är farligti DN:S chatt. Läs själva:

  http://www.dn.se/nyheter/chattar/chatt-med-miljopartiet-1.1135704

  Politisk korrekthet och dess mekanismer för att styra folks tankar och åsikter, tas upp här:

  http://tinyurl.com/37qnok3

  SvaraRadera
 3. Albin: Allt det där verkar utmärkt tycker jag ;) Ifall de rödgröna kommer till makten ska du se att det blir lagligt att andas in, men inte ut... du vet koldioxid den där superfarliga gasen vi släpper ut massor med ggr per dag :) Och kringleden runt Stockholm, som jag antar du menar, har åtminstone jag väntat på i 30 år. Ja Naturskyddsföreningen är i princip emot alla vägar och det ska de naturligtvis vara. Ifall dom fick bestämma skulle få fortfarande åka båt och häst och vagn här ute på Värmdö.

  SvaraRadera
 4. Cavatus: Jo en skolmördare i Finland Pekka-Eric Auvinen hyllade den gröna ideologin in i absurdum. Han kunde lika gärna ta död på lite människor och sig själv för naturen gick före. Så han sköt åtta i skolan och sedan sig själv. Han var inspirerad av miljöfascisten Linkola, som menade att vi måste leva på en medeltida nivå.

  SvaraRadera