torsdag 24 juni 2010

Se upp för falska gubbar!

Nu i midsommar ska vi se upp för falska gubbar, för de har smitit in i landet och bytt skepnad. Varning! Varning!

Med detta rasistiska anslag beskrivs de jordgubbar, som kommer från utlandet och som märks om till "svenska" och säljs för dyra pengar.

Alldeles förfärligt! Eller hur?

Och dessutom lär det finnas "svarta" pengar med i bilden, där jordgubbsförsäljarna dyker upp som svampar vid vägkanten. Ännu mer förskräckligt!

Jag som ärlig skattebetalare är så upprörd, så jag tror jag smäller av. Nä nu driver jag med er. För sjutton varje år dyker samma gubbe upp vid vägkanten innan Hemmestakurvan och säljer diverse. Och jag unnar honom verkligen alla pengar han kan tjäna på det, svart eller inte.

Också min mamma fuskade en del med skatten på kaféet hon hade på Högbergsgatan på 60-talet. Det upptäckte jag då när jag tog över efter henne (skötte dödsboet) och dagskassorna blev högre än vad hon hade uppgett till skattmasen. Det är preskriberat sedan länge.

Lite svinn i statskassan är bara nyttigt. Om vi skulle ha koll på varenda krona som bytte ägare skulle vi leva i en stat, där varenda invånare var övervakad av Säpo. Och vad skulle inte det kosta? Inte bara i pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar