måndag 21 juni 2010

Kvinnorna tar över männens jobb

Så de ska bli sopåkare, rörmokare, elektriker och snöskottare då? Nä, så är det förstås inte. Utan de ska lyftas upp i samhället, för nu är vi sådana där eländiga offer allihop. Kvinnorna ska ta över som jurister, ekonomer, artiktekter, teologer och tandläkare.

Inga skitiga yrken här inte. Låt männen göra grovjobbet. Det har dom ju alltid gjort. Möjligen är veterinär en smula skitigt och där kommer också kvinnorna att dominera. Allt enligt SCB.

Så i nästa generation blir kvinnodrömmen sann. Papporna får vara hemma och ta hand om barnen medan mammorna jobbar. För de kommer att tjäna mer pengar. Tror ni på det?

2 kommentarer:

 1. Jag kommer ihåg när jag när jag på -70-talet jobbade o slet för karriären o såg alla dessa mammor som gjorde utflykter med sina barn med termosar, filtar o prickig-korvsmörgåsar. Vilket fantastiskt liv de hade.

  Jag hade en svägerska med 3 barn som var hemma med dem långa tider, studerade ibland o tog ett halvtidsjobb när hon hade lust. Hon hade liksom många kvinnor aldrig några andra krav på sig än att ta hand om familj o hem vilka hon inte bara skaffat frivilligt, det var ju dessutom varje kvinnas högsta dröm.

  Det vore väl toppen om kvinnorna nu tar över ansvar, stress o gå i väggen så karlarna kan gå hemma o förverkliga sig, leka med ungar, läsa o städa ibland :-)

  //Pops

  SvaraRadera
 2. POPS: Ja för sjutton... lite nya tider vore väl kul.. men tror du det blir så då? Själv minns jag en mamma från dagis, hon jobbade där, men slutade förstås när hon fick sitt fjärde barn. Det blev bättre för henne att vara hemma... det lönade sig inte att jobba. Allt är relativt.

  SvaraRadera