torsdag 3 juni 2010

Bygg ut Israel så alla får plats

Jag blir så less av att höra alla hemska skildringar av hur elaka israelerna är. Och hur hemska de var ombord på den där turkiska båten, som innehöll terrorister. Tydligen.

Här är lösningen på hela Mellanösterndilemmat. Bygg ut Israel och skapa nytt land så att alla får plats. Låt palestinierna bo där också. Visst är det sant att det är samma folk egentligen, men för drygt tusen år sedan så kom nån profet förbi och fixade till en ny religion. Och sen dess är det ingen ordning på någonting.

Judendomen är den äldsta religionen, vad jag förstår och ur den har de andra uppkommit. Både kristendomen och islam.

För att nu dessa olika religioner och dess anhängare inte ska behöva kollidera hela tiden så behövs det särskilt i Israel nytt land. En stor del av Israel och Gazaremsan vetter mot havet, Medelhavet. Det går alldeles utmärkt att skapa nytt land.

Detta är något för FN och EU plus Förenade Arabemiraten att hjälpa till med. Det är inte djupare än 200 meter eller så utanför kusten. Det går att skapa land.

Visst det kommer att ta tid, men det är meningen. Då har människor något att göra annat än att skjuta på varandra och fundera på jävelskap. En väldigt bra idé tycker jag.

2 kommentarer:

  1. Tyvärr så bygger ju Israel ut sig, på palestiniernas bekostnad redan nu.

    Men du har rätt i ditt resonemang, men jag vet ej om det uppskattas i Knesset eller av merparten av Israels befolkning.

    SvaraRadera
  2. Nä säkert inte och allra minst av arabvärlden. I min skolatlas från 50-talet är Israel mindre än nu, så de har expanderat. Bara Libanon är litet bredvid, men det vet vi ju hur det har gått där. Hopplös region. Att bygga ut i havet skulle bara vara genomförbart om resten av världen föreslog det.

    SvaraRadera