måndag 26 april 2010

Så tråkigt Newsmill med censur

En av mina favoritsajter har lagt sig platt för något, som jag inte förstår vad det är. Jag kan bara spekulera. Antingen kommer det hårda krav från ägarna eller också har de fått massor med pengar, för att kvinnorörelsen ska kunna få en plats i riksdagen. Kommentarerna är numera hårt reglerade. Det verkar nästan som om alla kvinnor ska ha modererade kommentarer. De måste skyddas tydligen. Jag har också fått det på min senaste artikel om Kerstin Thorvall, utan att ha bett om det.

Nu försökte jag kommentera på Inga-Lisa Sangregorios artikel, men fick inte. Båda mina kommentarer, som jag har skrivit i dag är nu strukna.

Den första sparade jag inte, men den andra kan ni se här nedan. Vad är det för fel på den? Jag begriper det verkligen inte. Och det är ingen idé att fråga redaktionen har jag märkt, får inget svar, vilket får mig att misstänka order uppifrån eller mutor från någon eller några miljonärer (ABBA:s Benny stödde ju Gudrun Schyman förra sommaren med en miljon).

Det vore intressant att veta vad denna hårda kommentarsstrykning beror på, men tydligen är valkampen nu inne i ett avgörande skede. Också för Newsmill. Eller handlar det helt enkelt rätt och slätt om pengar?

Här är min senast nekade kommentar (den stod alltså ett tag på min sida på Newsmill):

Ann Helena Rudberg har kommenterat på:

Så har Mona Sahlin svikit kvinnorna

Kära Inga-Lisa jag minns fortfarande de glada åren då i början 70-talet då jag var med i Grupp 8, men du och jag har gått åt skilda håll. Det kan hänga ihop med att jag har yngre barn än du och att jag visserligen har röstat på sossarna de flesta valen av mitt liv (uppväxt och uppfostrad i Björkhagen ett sossefäste), men har insett att vi som barnfamilj fick slita alldeles för mycket ont under ett årtionde under Göran Perssons regeringar.För min familj som består av en 40-talist, en 50-talist, 60-talist och två 80-talister (inklusive mig själv den äldsta) så har jag sett att den regim som vi har nu är mycket bättre. Min yngste son född -89 som går ut skolan nu har jobb. Fantastiskt efter att vi har genomlidit ett årtionde av arbetslöshet i familjen.Jag grät faktiskt förra året när jag fick tillbaka på skatten efter att i alla år ha fått restskatt eftersom jag står som ägare till vårt hus.Vad gäller arbetstiden så är det så att människor gillar att jobba. Det gör jag och det gör alla i min familj. Visst har jag också jobbat deltid för att kunna ta hand om barn och det gjorde jag så gärna. Och jag har provat på det där boendet som du förespråkar här ute på Ängsviksgården, ett ålderdomshem, som vi byggde om till bostadsrätter under 80-talet.Vi bodde bara där ett år, för vi stod inte ut med alla möten och att vi måste komma överens med så många om vårt vardagsliv. Nu har vi istället bott för oss själva i drygt 20 år. Och huset där borta är numera helt och hållet opolitiskt. http://www.angsviksgarden.se/Visst vore det bättre om Sverige också kunde fungera så, lite mindre politiskt. Så att inte regimerna klev in i våra vardagsliv och reglerade allt in i minsta detalj. Jag tror på människors förmåga att besluta själva hur de vill ha det i familjen och i sina vardagsliv. 


19 kommentarer:

 1. Hur kunde detta debattinlägg censureras? Det måste bero på att de har ett horn i sidan till just dig. Kan inte se något annat skäl. Sorgesamt men dessvärre säkert ett uns av sanning i det jag säger.

  SvaraRadera
 2. Nä det tror jag inte, att de har ett horn i sidan till just mig. Det verkar för paranoidaktigt. Jag som har dragit hundratusentals läsare till Newsmill och den senaste artikeln jag skrev blev ordentligt utgjord.

  Jag gillar alla tre redaktörerna: PM Nilsson har intervjuat mig här hemma en gång, Leo Lagercrantz är en reko kille och Karin Eder-Ekman bad genast om ursäkt när de hade lagt in bild på fel Stieg Larsson. Och istället tagit Stig Larssons bild.

  Nä kanske är det skräcken över sådana som dig Cavatus. För du är väl sverigedemokrat? Och det är möjligt att de blir bombarderade av er, inte vet jag.

  Och att jag skrev ett blogginlägg om 78-åringen som blev nedslagen i Landskrona. Av en libanes.

  Fast inget av det där verkar trovärdigt, om det inte är så att alla hjälps åt nu för att hålla sverigedemokraterna utanför riksdagen. Om det är så att Bonnier har beslutat sig för att det är bättre att stödja kvinnorna och Fi. Då blir det en smula begripligt.

  SvaraRadera
 3. Jo det är nog så, att det utgår politisk censur. Denna kommentar fick jag struken snabbt som attan nu när jag försökte lämna den:

  Ann Helena Rudberg har kommenterat på:
  (S) nätgeneral: SD inte så bra på twitter som SvD påstår
  Jag misstänker starkt att Newsmill nu har kastat sig in i valet på allvar. Eftersom jag inte fick kommentera i morse.

  Se min blogg www.annhelenarudberg1.blogspot.com

  Det var ej alls farliga kommentarer, som ändå blev strukna av Newsmill. Den enda förklaringen jag kan komma på är att Bonnier har bestämt sig för att stötta vänstern till varje pris, så att sd inte kommer in i riksdagen.

  Observera: jag har nästan alltid stöttat sossarna i mitt liv i valen, men förra gången bytte jag sida. Dock tillhör jag de som tänker rösta med de som redan sitter i riksdagen. Jag är alltså en väldigt pålitlig demokratisk medborgare. Men blir ändå stoppad i kommentarerna.

  Tack och lov har jag min blogg ifall det inte går att diskutera på Newsmill.

  SvaraRadera
 4. Har du dragit 100 000 -tals läsare till Newsmill ?

  Låter smått otroligt.

  SvaraRadera
 5. Jo vet inte hur mycket jag är upp i nu men sist jag räknade var det en halv miljon omkring.. skulle tro det är kring 700 000 eller nåt. Mest på den första som handlar om Liza Marklund-skandalen. Har ju skrivit 30 artiklar så det blir en del läsare. På drygt ett år. Det är väl inte otroligt?

  SvaraRadera
 6. Nu blir jag förvånad. Du skriver att du har fått det bättre med borgarna och ska rösta på dom. Är det där skon klämmer? Det kan inte vara möjligt. Jo, men kanske i alla fall.

  Att Benny Andersson gav Fi en miljon till marknadsföring var nog bara för att mota Piratpartiet i grind. Han är rädd om sin upphovsrätt. Det är alltid pengarna som styr. Always!

  SvaraRadera
 7. Ja jag blev det också förvånad... panik och ännu mer panik... fick iaf skriva en kommentar till Sören Olssons artikel i dag och fick också kommentera dödshjälp och astrologi, precis som du gjorde såg jag i går.

  PM Nilsson intervjuade ju mig inför förra valet, just för att jag tänkte rösta med borgarna. Så det kan inte bero på det. Nåt märkligt är det. Kanske har det smygit sig in en gammal grupp 8 på redaktionen? Eller nån som är personlig vän med Gudrun Schyman (för henne nämnde jag i den första kommentaren och hon flyttade ju in på Ängsviksgården, vilket gjorde att vi flyttade ut).

  Är det så att feministfalangen går i taket varenda gång de får en kommentar emot sig? Som professorerna Eva Lundgren eller Tiina Rosenberg? Ja spekulationerna kan bli ändlösa eftersom tystnaden är total. Den som jag tycker så illa om.

  SvaraRadera
 8. Eller också pågår det en mejlkampanj där journalister och andra utsätts för att anklagas för att länka till politiskt inkorrekt och därmed antyds vara sverigedemokrater plus att de som står bakom detta sägs vara knutna till piratpartiet. Alltså det borde vara kommunistiska falanger som håller på med detta. Jag hörde att det förekom alldeles nyss.

  SvaraRadera
 9. Låter som de tyska bögarna, 100 000, 500 000 nej 700 000.

  Lät litet lustigt bara. Jag antar att de läser mer än dina artiklar, Ann-Helena.

  Inget illa menat. Skojar bara litet.

  SvaraRadera
 10. Anonym: Skoja på du bara, det är inte så märkvärdigt. Första artikeln:
  http://www.newsmill.se/artikel/2009/01/30/mediekartan-andrades-av-bloggarna-i-liza-marklund-skandalen
  ligger kring 36 000 besökare och senaste om Thorvall kring 4 000. Det blir stora siffror på drygt ett år och med så många artiklar.

  Är du avundsjuk? Då borde du vara ännu mer avundsjuk på mina böcker. Att vara författare är väl det finaste som finns. Då kan man ju vara med i Författarförbundet. Nä, jag skojar bara. Alla yrken är lika goda. Det bästa är att göra det man passar för, det man tycker är kul.
  Och jag var faktiskt med i Författarförbundet ett tag, men begrep inte vad jag skulle göra där, så jag gick ur.

  SvaraRadera
 11. Bingo! Nu fick jag kommentera Gudrun Schymans senaste inlägg på valbloggen på Newsmill. Så här skrev jag:

  Ann Helena Rudberg har kommenterat på:
  De etablerade partierna bör ta intryck av SD:s taktik på nätet

  Det är lite märkliga antydningar som Gudrun Schyman här kommer med. Själv har jag skrivit i min blogg här på Newsmill om Landskrona-fallet.

  http://www.newsmill.se/inlagg/2010/04/21/inger-w-blev-nedslagen-och-dog

  Och tex Ulf Nilson i Expressen har gjort det.

  http://www.expressen.se/kronikorer/1.1942019/ulf-nilson-vi-maste-erkanna-att-lika-val-som-vi-ar-olika-sa-ar-vi-jamlika

  Det är inte alls så att vi som skriver om detta är sverigedemokrater.

  Själv gick jag ut med i förra valet att jag skulle rösta borgerligt efter att mest ha röstat socialdemokratiskt i alla val. PM Nilsson intervjuade mig om det i Expressen.

  Det var fler än jag som gjorde det, bytte block alltså. Och så kommer det uppenbarligen att bli nu också, när omkring en miljon kan tänka sig att göra det. Åt båda hållen.

  Det förekommer nu att det skickas mejl som antyder att journalister är sverigedemokrater och att dessa mejl ser ut att komma från piratpartiet.

  En ren desinformation alltså. Vem kan tänkas tjäna på sådana desinformerande mejl?

  SvaraRadera
 12. Jag tror att dina kommentarer togs bort för att du skriver om Schymans förehavande. Det blir för personligt och därför blir det censur. Tror det handlar om det.
  Jag har ramlat ur tio-i-topp. Skönt! Tycker det är konstigt att Schyman är utvald som valbloggare. Men kanske dom har tänkt att dom ska ha en ur alla läger. Lars Adaktusson = sosse, Martinson = moderat, Schyman = vänstern och kvinnorna och Ternström = övriga. Men det måste ju ha funnite fler än Schyman att plocka fram. Jag tycker hon är uttjatad.

  SvaraRadera
 13. Helena: Håller med fullständigt. Men de fick väl inte höjdarna att ställa upp. Ingen av dessa, som skriver är intressant och ändå ska det pushas för dem ända fram till valet. Alla vill väl ha mer makt, inklusive pengar och status. Fasen att jag inte trivdes då i politiken, när jag var med på 70-talet, men sånt är livet.

  Men eftersom det blev sånt liv nu över Tobbleronepolitik så handlar det väl om att det förs ett himla liv bakom kulisserna, överallt. Tycker det är rätt kul att så länge jag såg så tyckte de flesta på Aftonbladets enkät att kalla det Tobleronepolitik var helt okej (55 procent) och nu har de gjort om allt och tagit bort enkäten, gjort om den till olika alternativ, men "smart" och "lite kul" leder ändå med över 50 procent. Det går inte att göra folket upprört över att detta tas upp.

  SvaraRadera
 14. Så kanske det är. Dom fick nöja sig med ett b-lag. Men dom måste dra folk till sajten och tjäna pengar. Dom kan ju inte verka gratis.

  Klart det hettar till ju närmare valet man kommer. Men lika hett och snuskigt som i USA blir det nog inte. Men kanske ändå. Borgarna säljer ut Sverige. Det gilla jag inte. Det finns inget att rösta på. Ser ingen skillnda på blocken. Har sett igenom skiten. Dock vill jag inte ha tillbaka sossarna och deras nya bundsförvanter. God Lord!

  Säljer dom ut Vattenfall då flyttar jag till Månen. Människan har ju varit där. Det går ju.

  SvaraRadera
 15. Du skriver: "Nä kanske är det skräcken över sådana som dig Cavatus. För du är väl sverigedemokrat? Och det är möjligt att de blir bombarderade av er, inte vet jag."

  Ja, jag hoppas verkligen de räds! Vi kommentatörer kallas ju ofta obildade, råhudade, lågt stående osv. Men de ska minsann få sig en match! Man trampar inte ner folk och generaliserar på det sättet!

  Jag har tidigare röstat borgerligt, men är så trött på förljugenheten, på bluffmakeriet, på undanhållandet av fakta, så nu kan de titta i stjärnorna efter min röst. Jag har genomskådat 7-klövern och det tack vare nätet!

  Hur kan vuxna människor så öppet mobba andra? Hur kan journalister falla så lågt att de är villiga att göra avkall på sin yrkesheder och ägna sig åt opinionsbildning i sin nyhetsrapportering? Det är för mig en fullständig gåta. Istället lierar de sig med makten på ett sätt som gör att medieklimatet börjar kännas kusligt likt DDR. Rätta mig om jag har fel!

  SvaraRadera
 16. Cavatus: Du är intressant som människa. Jag är alltid nyfiken på hur människor har blivit som de har blivit. Hur journalister kan göra som de gör? Jo, de är också människor, men under de senaste årtiondena har det varit så att journalister har utnämnts till något slags gudar, som ska vara höjda över alla andra. Journalisterna själva tror på det och tror att de är "objektiva".

  Journalister och politiker har alltid ingått i en ohelig allians eftersom de politiska journalisterna är beroende av politikerna för att få nyheter, för att få intervjuer, för att kunna stå på god fot med dem. Själv har jag inte jobbat som detta utan som redigerare och som kulturjournalist. Roligare jobb och inte så insyltat, men naturligtvis är det så att det ingår makt i att jobba också på detta vis.

  Så fort jag slutade att jobba på DN så var det inte så många som ville vara kompis med mig längre i den världen. Självklart fungerar det så.

  Opinionsbildning i nyhetsrapporteringen kommer alltid att försiggå, för ingen människa är som sagt objektiv. Det trista är att en del tror att de är det. Ordet betyder att man har förlorat sitt subjekt och alltså befinner sig någonstans, där man kan se också sig själv utifrån. Hur skulle det kunna vara möjligt utan att människan ifråga är död?

  Den här artikeln läste jag med behållning i går:

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/med-monopolet-forsvann-hatbreven_4627419.svd

  Om att bla Carl Bildt och regissören Suzanne Osten tillhörde de som anmält till Radionämnden. Bildt var upprörd över detsamma som du är nu att pratet inte var objektivt i radion (monopol på den tiden). Och Suznne Osten anmälde "hets mot statsmakt" för att TV hade visat filmen Hjärntvättad, som handlade om att kommunister använder hjärntvätt och tortyr för att härska.

  Vi stackars människor är inte bättre än vår omgivning eller vår samtid många gånger. Man måste som jag stå utanför alltihop för att få syn på vad som pågår. Men objektiv? Nä det blir man aldrig.

  SvaraRadera
 17. Varför Newsmill modereras hejvilt ?

  Därför att siten precis som tidningarna är familjen Bonniers privata lekstuga för opinionsbildning och att moderatorerna med all sannolikhet har förmanats att vara restriktiva i sin gärning.

  Personligen begriper jag inte att folk ställer upp på att ge Newsmill ett innehåll (vare sig artiklar eller kommentarer) på dessa premisser.

  SvaraRadera
 18. Maj Grandmo har nu sållats till de på Newsmill censurerades skara. Hon lär ha en blogg som heter Osagt, men hennes senaste censurerade inlägg publicerades, precis som andra censurerade inlägg, på alternativ- och protestsajten www.newsmilld.wordpress.com. Hennes senaste inlägg är oerhört slagkraftigt.

  Dessutom finns Peter Karlssons inlägg om Fria Nyheters nyhetsrapportering. Den fick inte publiceras på Newsmill trots att Peter skickade bild och uppgav sitt telefonnummer.

  Däremot valde Newsmill att publicera ett inlägg anonymt, helt emot sajtens regler, av grundaren till Sverigedemokraterna.de. Ett inlägg som saknar substans, stringens och är allmänt svamligt.

  Jag tro att Newsmills saga snart är all.

  SvaraRadera
 19. Media i stort sett är censurerat...

  http://www.youtube.com/watch?v=aHQrbgI9Fxg

  SvaraRadera