måndag 8 mars 2010

Det är något sjukt med kvinnodebatten

Nu senast såg jag att Rapport har tagit del av en rapport från riksdagens utredningstjänst (så påpassligt) som visar att hela 25 procent av alla ensamma mammor är fattiga.

De lever på 60 procent av medianinkomsten. Och vad är då denna underbara siffra? Nä det framgår förstås inte. Men medianinkomsten ligger kring 200 000 kronor och det tjänar ingen deltidsarbetande mamma. Väl?

Jo det behövs inte mer än att jobba ett tag deltid så ramlar det in sådana summor. Jag känner en mamma som gott och väl drar in detta. Ensamstående och hon har två pappor till sina barn. Men hon har gjort sig av med båda. Så de får betala då till henne.

Och sedan har hon fyra barnbidrag, för hon har skaffat sig barnen så tätt att hon får det. Fyra barnbidrag och tre bidragsförskott som nu barnens pappor betalar. Det blir en nätt summa på nästan 8 000 rent i månaden.

Mmm 8 000? Hur mycket måste man inte jobba för att tjäna in detta? Och så har ju papporna hand om barnen förstås. Också. Men hon har huvudansvaret.

Nu har hon sålt sitt hus - kostade för mycket - för att hon vill flytta till lägenhet, så att hon får ännu mer pengar över. Måste ju resa lite och så. Träffa den nya mannen, som hon har mött nu och som inte bor på samma ställe som hon.

Barnen? Va i helsike några fler släktingar har dom väl? De får väl ta hand om dom.

PS. Medianinkomster för kvinnor i hennes område 20-64 år var 244 900 kronor, det vill säga betydligt högre än den medianinkomst som jag nämnde ovan. Det stämmer nog rätt bra. Medianinkomst är överhuvudtaget ett märkligt sätt att föra statistik på eftersom det betyder att det handlar om den inkomst som ligger i mitten. DS.

3 kommentarer:

 1. Om man har en så tung bakgrund som du har Ann Helena kan det nog vara svårt att vara generös mot yngre kvinnor. Men försök vara välvillig så blir tillvaron ljusare även för dig.

  SvaraRadera
 2. Mariannesson: Tung hur menar du då?

  SvaraRadera
 3. Du har helt rätt Ann Helena!
  Hur många kvinnor hamnar hos KFM? De borde göra det om de är så fattiga.
  Dessutom så arbetar kvinnor ca 85% av vad män arbetar men tjänar 90% av vad männen tjänar. Vilka har då högst lön?
  Och det faktum att männen ska försörja kvinnan även efter en separation, i barnens namn. Barn som mamman håller väldigt hårt i...

  SvaraRadera