fredag 19 mars 2010

Änglar finns självklart

De finns därför att vi kan föreställa oss dem. Har lagt ifrån mig Änglar i mitt hår skriven av Lorna Byrne.

Hon är uppfostrad på det katolska Irland och har haft ett mycket fattigt liv, rent materiellt, men mycket rikt andligt sett. Och hon berättar om änglar så att de framstår som den vackraste saga.

Jag har änglatavlor i mitt rum. Den gammaldags sorten med skyddsänglar som tar hand om barn. Sådana tavlor som jag också såg som barn. Och som tröstade mig då när jag var borta från mina föräldrar hela somrarna.

Vi är alla andliga varelser med stora själar och runt vårt hus stod det alltid skyddsänglar när vi hade det eländigt då för bara några år sedan. De var jättestora och stod vända utåt för att beskydda oss och huset.

Naturligtvis såg jag dem för mitt inre öga, men ingen annan. Det kändes tryggt att de fanns där. Vår föreställningsförmåga gör att vi kan överleva också den värsta tiden i våra liv.

En väninna, som var hemma hos oss, sade: Så stilla och lugnt det är här.

Jo, det är det. Det är en fristad.

2 kommentarer:

  1. Jag har två tavlor i sovrummet med skyddsänlgar som vaktar barn vid stup. Kitschigt värre kan man tycka. Men dom är vackra. Klart änglar finns. Och älvor på ängarna! Snart kommer häxorna. Det är ju påsk!

    SvaraRadera
  2. Helena: Jo jag har lika kitschiga också här i arbetsrummet...

    SvaraRadera