torsdag 25 februari 2010

Hummer försvinner från marknaden

Att GM nu har beslutat att bilmärket Hummer ska läggas ned tycker jag verkar vara ett friskhetstecken. Vem behöver egentligen den fyrkantiga bilen utom möjligen krigförande jägare i USA.

De som tycker att de ska kunna ta sig fram överallt och i ett slags slag mot djuren skjuta ned allt de ser. Eller också är det mina fördomar som manifesterar sig när jag tänker så.

Saab räddades och Hummer läggs ned. Det är följdriktigt tycker jag. Saab är en bil för vanliga människor, gjord för transporter och inte extrem terrängkörning.

Det var skådespelaren och guvenören i Kalifornien Arnold Schwarzenegger, som övertalade militären att göra en civil version av Hummern. Den har använts militärt bla i Gulfkriget 1990.

Det blev en bränsleslukande bil, som inte har sålts särskilt bra och som inte heller gick att sälja till Kina.

1 kommentar:

  1. Anledningen är ju att den militära varianten humween ska ersättas med en modernare terängbil. Hummern var ju mest marknadsföring och kan inte bära sig själv.

    Lite helt apropå så kanske du minns att vi pratade om ett rådjur som låg på din tomt?
    Jag har nu läst om att detta är ett vanligt beteende för svältande rådjur. De går in i trädgårdar för att äta fågelfrö och sedan orkar de inte ta sig därifrån. Tänk på att de kan se tjocka ut ändå eftersom de är havande så här års.

    SvaraRadera