torsdag 28 januari 2010

Mona Sahlin gillar burkor

Hon tycker absolut att alla, som vill ska få gå omkring i detta plagg.

Skulle hon tycka likadant ifall det handlade om att ärkebiskopen i Sverige kom på, att i Jerusalem för 2000 år sedan så gick kvinnorna omkring i heltäckande med sjalar runt huvudet och männen hade också heltäckande, så därför ska alla kristna täcka hela kroppen. I Sverige år 2010.

Burkor och niqaber hör inte hemma i ett icke-religiöst samhälle som Sverige är, men låt gärna valrörelsen handla om detta. Så perifert att det lika gärna kunde röra ifall moppekillar ändå inte ska få gå in på banken iförda sina hjälmar.

Och naturligtvis handlar detta om invandrarnas röster för Mona Sahlin och då mer specifikt de som är muslimer. Och i koranen står det lika lite som i bibeln hur kvinnor ska gå klädda. Detta klädmode är något som har funnits i öknen, där kvinnor eventuellt ville skydda sig mot sandstormar.

Precis som att vissa män i vissa delar av Afrika går klädda i något som ser ut som burkor, för att skydda sig mot sandstormar.

Men inte heller när det är snöstorm, som det är nu i Sverige så skyddar en burka. Tyg blir vått och tungt och kyler ned den som har det på sig. Det kan till och med vara livsfarligt att gå ut i burka eller niqab i ett så kallt land som vårt.

Inte vill vi väl att de stackars kvinnorna ska frysa ihjäl för att de inte är anpassade till klimatet?

Även de buddhistiska munkar som bor här ute på Värmdö har insett att det inte är så praktiskt att gå runt i sina gula skynken med sandaler på fötterna i minus 10-20 och med snödrev. De har bytt till vinterstövlar och tjocka jackor.

Att syssla med klädmode i valrörelsen är kanske lika kul som att ha en dyr märkesväska, men några röster får inte Mona Sahlin på det.

6 kommentarer:

 1. Hon försöker vinna röster. Det är bara Zarkosy som törs vara tuff. Klart man ska förbjuda heltäckande slöjor. I hemmen får dom gärna spöka ut sig hur mycket dom vill däremot.

  SvaraRadera
 2. Jo Helena hemma får vi ju gå omkring nakna eller i morgonrockar eller i ku-klux-klan-munderingar eller vad som helst... det har ingen något att göra med...

  I Frankrike har dom väl större problem med detta också. Dessutom är det redan förbjudet att släpa på stora kristna kors och annat religiöst skräp... så varför ska dom tillåta kläder, som bara döljer och är i vägen?

  http://www.realtid.se/ArticlePages/200906/23/20090623084954_Realtid672/20090623084954_Realtid672.dbp.asp

  Tänk om ärkebiskopen skulle påbjuda alla kristna att ha kors runt halsen som var minst 1 meter ggr 50 centimeter. Undrar vad Mona skulle tycka om det modet?

  Inte ens romer går längre så ofta i sina traditionella dräkter, lika lite som vi alltid är klädda i folkdräkt. Men Mona kan väl utlysa ett påbud om folkdräkt, den som drottning Silvia brukar bära på nationaldagen? Det skulle förena oss alla ifall vi alltid gick klädda likadant. Eller?

  SvaraRadera
 3. Men det är ju så få som bär burka i Sverige. Utgör de verkligen ett så stort problem?

  SvaraRadera
 4. Det luktar lite xenofobi här.

  SvaraRadera
 5. Mariannesson: Nej precis de de är inte särskilt många.. just därför skrev jag att det handlade om mode... och att det var lika perifert som moppekillarnas hjälmar på banken... men visst är det märkligt att detta har upptagit så stor del av debatten?

  Goddwin: Xenofobi? Så fina ord kan inte jag... alla religiösa symboler eller kulturella yttringar är tillåtna privat... som sagt.. du får gå runt i din kukluxklankåpa hemma.

  SvaraRadera
 6. Bara röstfjäsk, inget annat. Många muslimer i Sverige, 70% röstar på sossarna...

  SvaraRadera