onsdag 7 oktober 2009

Ljusfolket

Jag har läst ut Benny Rosenqvists och Ingrid Carlqvists bok Ljusfolket och kan rekommendera den.

Det de talar om i den här boken är välkänt sedan långliga tider, fast vi i vår värld har fastnat i ett intellektuellt tänkande och förpassat allt annat till religion. Detta gör att vi nu står inför en infiltration av detta känslomässiga, som vi inte känns vid, genom ett ofta fanatiskt känslomässigt, indoktrinerat och förvridet mörkt synsätt.

Vad vi behöver i framtiden är att kropp, känslor, intellekt och ande går samman inom var och en av oss och vi inte behöver de terrordåd och annat påtvingat, som genom maktens och rädslans indoktrinering vill få oss att tänka ensidigt. Mänskligheten har upplevt tillräckligt av detta under 1900-talet.

Och nu gör vid det igen genom att religioner och maktspråk vill behärska oss och få oss att anpassa oss. Senast genom att kvinnor själva gör reklam för heltäckande svarta kläder. En sorgedräkt verkligen och ett extremt utttryckssätt, som inte kan ha annat än balans till syfte i längden och som därför drar iväg till denna yttersta kant.

Jag har själv skrivit delvis om detsamma som Benny Rosenqvist och Ingrid Carlqvist gör, i min första bok Ett Sekel av Tystnad, där jag också går tillbaka till tidigare liv och bland annat träffar min mormor, som dog när min mamma var tio år.

Benny Rosenqvist och Ingrid Carlqvist skriver på ett enkelt och konkret sätt om detta att vi aldrig dör, att bara kroppen gör det och att vi alla har en livsplan när vi kommer hit. Men att det inte är ödesbestämt vad vi ska uppleva i våra liv. Vi har alla vår fria vilja. Men självmord eller mord skrivs aldrig in i vår livsplan.

Helvetet finns inte och ingen domare, som är en så populär föreställning, men vi får alla gå igenom våra liv när vi är på den andra sidan och se hur det kunde ha blivit och vad vi har gjort mot våra medmänniskor. Både det onda och det goda. Meningen är alltid att vi ska växa och utvecklas som de själar vi är.

Och världen kommer inte att gå under i slutet av 2012. Detta som människor tolkar in i mayakalendern. Jag håller helt med om detta. Det är inte fallet. Men det kan naturligtvis bli så ifall vi verkligen går in för det. Människor har som sagt en fri vilja. Se också min artikel på Newsmill om detta.

Den enda invändningen jag har mot Ljusfolket är att den är lite kort, att det hade varit intressant att gå lite djupare. Och att den ibland bär spår av, att det är två mycket upptagna människor som har skrivit den.


2 kommentarer:

  1. King Selassie I JAH Ras Tafari!!

    Life goes on and on and on..JAH world with out end.

    Blessed heart of love!

    SvaraRadera
  2. Light... Jag visste inte att rastafari handlade om detta? Trodde det mest var att röka på... kul om det är något liknande, en andlighet, som har insett och förstått. För det behöver vi människor här på jorden.

    SvaraRadera