onsdag 9 september 2009

Jag har blivit överfallen av en pedofilOch jag har blivit överfallen av ett pojkgäng som liten. Ur båda situationerna klarade jag mig genom att skrika och gråta. Jag satte mig en stund och grät på en sten och sedan gick jag hem. Jag berättade det inte för en enda människa.

Jag har hittat min mamma död när hon bara var fyrtiotre år gammal och jag har hamnat på psyket på en låst avdelning på grund av att jag aldrig hade tid att ta itu med sorgen efter henne.

Jag har mobbats av samhället och gått arbetslös sedan jag slutade på DN på 90-talet för att rädda min familj från ruin, när räntorna gick upp till 24 procent för vårt hus. Mitt avgångsvederlag gick direkt till banken. Jag har gått igenom hemska statliga kurser med en alkoholist bland annat som försökte få ut mig ur arbetslöshetssystemet.

Om åren 2003-2005 kan ni läsa i min utgivna dagbok Ett Sekel av Tystnad då massor med människor dör omkring mig och vi är mycket fattiga i familjen. Plus att jag mobbas av arbetsförmedlingen och samhället. Jag går igenom allt som har hänt i min släkt under hundra år, för jag är sjukskriven för depression och fattar inte vad som har gått snett. Jag orkar helt enkelt inte kämpa längre.

Sedan dess har jag blivit sjukpensionär med mindre än en tredjedel av vad mina tidigare arbetskamrater på DN har i lön. Så fungerar vårt samhälleliga system.

Jag bad att jag skulle slippa bli sjukpensionär, men f-kassan har sina regler och bestämmelser och jag var för gammal. Så det gick inte. En ren och skär åldersdiskriminering.

Jag har aldrig sett mig själv som offer och jag har aldrig förlorat förmågan att skriva, så det gör jag dagligen. Och jag har nyligen lämnat ifrån mig ett manus om Jacqueline Kennedy till ett stort bokförlag.

Men nu behöver jag hjälp så att jag inte ska tvingas söka psykvård igen. För jag blir inte av med de anonyma förföljarna. Jag vill ha en öppen blogg med normala människor, som kommenterar men det verkar stört omöjligt.

Snälla, rara och normala människor som läser det här sprid detta över internet. Det sägs att det ligger underliga uppfattningar om mig ute på nätet och jag har blivit hotad med att rykten ska spridas.

De människor som hoppar på mig vet inte vem jag är. De bryr sig inte ens om att ta reda på det. De vill bara tro något utifrån vad de själva har råkat ut för tidigare i livet och så vräker de ur sig vad som helst. Jag är inte en människa för dem utan någon som de gladeligen skulle kunna skicka till ett läger om detta var 40-talet.

De är inte skyldiga. Det är mitt fel alltihop. Så i deras ögon har de rätt att förfölja mig.

Jag orkar inte med det längre. Jag är för gammal för sådant. Jag har inte gjort något brottsligt mot andra människor i hela mitt liv.

Jag är en hederlig och normal medborgare, som alltid har gjort rätt för mig och jag har uppfostrat tre söner, som alla är vuxna och goda män. Jag tycker inte att jag ska behöva försvara mig själv, bara för att jag kan skriva.

Jag står inte inför rätta och har ingenting att stå till svars för.

Det finns yttrandefrihet i det här landet och ingen förföljande mobb kommer att kunna stoppa mig. Men det tär på mig, att ständigt råka ut för de, som vill mig ont. Ingen människa orkar med att vara utsatt för ständiga anonyma påhopp.

Så alla ni goda, normala människor som finns där ute. Hjälp mig! Och hjälp samtidigt er själva. Inte kan vi ha ett samhälle, där den anonyma mobben har rätt till offentligt utrymme, men inte de som framträder som de personer de är och som står upp med sina namn.

Inte kan vi låta mobben jaga iväg sådana som mig. Det får räcka nu.59 kommentarer:

 1. Ann Helena
  Låt dem inte de ondsinta knäcka dig.
  Läs framför allt inte Maja Lundgrens patetiska blogg. Du blir bara ledsen.
  Själv vägrar jag läsa den numera.
  Vi ska vara tacksamma över att tant Maja samlar trollen hos sig. Måtte de stanna där.

  SvaraRadera
 2. Jo om de ändå kunde stanna där allihop så vore det okej. Jag läser den inte. Det var länge sedan, men är det inte förskräckligt att någon som är utgiven på ett stort förlag har ett sådant banditgäng omkring sig. Borde inte det stora förlaget tycka att deras författare inte ska förfölja och förlöjliga människor på internet och inte utsätta dem för samma saker som deras vänner och släktingar blev utsatta för en gång i tiden?

  SvaraRadera
 3. Nu ska Ni som förföljer Ann Helena lyssna jävligt noga: Kom in på min blogg om Ni vågar! Jag ska mer än gärna ta era diskussioner och påhopp och plocka isär och stoppa tillbaka dem. Har Ni inget bättre för Er här i världen?

  jag lyssnade på Karlavagnen igår kväll. En man vid namn Gösta som skriver dagbok på nätet och enbart har några månader kanske högst ett halvår kvar att leva får elaka kommentarer på sin blogg. Är det på den nivån Ni befinner Er?

  För helvete skaffa Er ett eget liv eller sök hjälp för att få ett, men ge fan i att sabba och hoppa på andra!

  SvaraRadera
 4. Det är klart att dom inte ska få jaga iväg Dig. Fortsätt för allt i världen med Ditt skrivande. De anonyma är enligt min uppfattning ytterligare ett tecken för den egoism, empati- och respektlöshet som frodas i samhället.

  SvaraRadera
 5. Tack Karin! Var just inne på Göstas dagbok på nätet. Han har cancer och har också blivit påhoppad på sin blogg. Han får alltså inte vara i fred med sin svåra sjukdom och sin väntan på döden och skriva om den. Han pratade om detta i går i radioprogrammet Karlavagnen, vilket Ramona Fransson berättade om i sin kommentar ovan.

  Att han orkar som är svårt sjuk ger också mig mer mod. Här är bloggadressen: http://gossom.blogspot.com/

  Och om de som hoppar på mig inte är mentalsjuka eller iskalla psykopater så borde de skämmas någon gång. Och sedan tycker jag att det är för jävligt att en känd kvinnlig författare med namnet Maja Lundgren håller dessa människor i sitt stall och låter dem förlöjliga och förfölja andra under sken av att diskutera. Det legitimerar den sortens beteende och resten av den kulturella världen verkar stå bredvid och titta på. Under tystnad.

  SvaraRadera
 6. Om det inte räcker med Ramonas uppmaning är alla troll välkomna hem till mig i Portugal. Jag kan garantera en smäll på käften.

  Empatilösa människor borde brännas i ett våffeljärn.

  SvaraRadera
 7. Tack Sune för ditt stöd! Men ta inte till tortyrmetoder i hastigheten... det behövs inte, men jag uppskattar ditt känslomässiga engagemang!

  SvaraRadera
 8. Söta Ann Helena!
  Sluta för allt i världen inte med att blogga!
  Inte kan du ge dessa fega anonyma kräk så mycket energi och uppmärksamhet, det är det väl ändå inte värt?

  Det finns en liten skara puckon som har det som livslust att få andra att må dåligt.

  Sen finns det massor av andra vanliga människor som har en stor behållning av att läsa din blogg. Som får en tankeställare, som kanske till och med gör en liten tankevända, som har en stor betydelse för deras framtida sätt att förhålla sig till omvärlden.
  Så kloka du...samla energi från dom i stället. Låt inte puckona ta din energi.

  Jag ska inte vara sämre än Ramona och Sune....kom ni bara era ärthjärnor!
  Jag gör mos av er!

  SvaraRadera
 9. jag förstår mig inte på mentaliteten hos de där människorna som agerar under skydd av anonymiteten. Hur kan deras lidande på något vis rättfärdiga deras nuvarande agerande? Varför ta till detta rent utsagt för jävliga(ursäkta svordomen) beteende?
  Det är sandlådementalitet när de menar att det är hemskt att medlemmar hos dem får sluta blogga medan de hänger ut och attackerar de som råkar ha en motsatt mening. Var finner de att de har den rätten? Det blev ett herrans liv när någon råkade nämna Engans garnityr.. vad är det mot hot och mobbing? Patetiska små människor med makt gör mig illamående..
  Sluta inte blogga.. skippa Majas blogg och var rak i ryggen..Du har precis samma rättigheter som alla andra att ifrågasätta och ha en åsikt! Ge inte efter för deras patetiska agerande...
  Det finns något som heter Karma.. Människors agerande brukar komma ifatt dem. Oavsett om de heter Marklund, Engan eller Maja..
  /Anneli

  SvaraRadera
 10. Tack Lena! Jag tänker inte sluta. Det är därför jag ber om stöd... jag har livet igenom varit stark och stått ut, men nu kände jag att jag orkar inte med en enda liten hemsk kommentar till...

  SvaraRadera
 11. Anonym Anneli: Tack det värmer mitt hjärta det du skriver.

  SvaraRadera
 12. Jag har också fått uppmuntande mejl... tack för det. Jag suger åt mig allt i dag för jag känner mig jäkligt nere... i går ville jag bara sälja allt och sticka till södra Frankrike för att slippa Sverige, men det går inte för min familj bor här och min sambo är allt annat än pensionär...

  SvaraRadera
 13. Bra Ann Helena! Stanna här! Du behövs i vår värld! Alla har sämre dagar och vad vore dessa dagar om inte alla kan ge ge stöd och tröst när det behövs som bäst.

  Många kramar till dig!

  P.s tack för adressen till Göstas blogg.D.s

  SvaraRadera
 14. Frankrike kan vänta;)
  Ta ett glas vin och sätt dej ute under ett träd och njut.
  Livet är ju faktiskt för det mesta helt underbart.

  Själv har jag "överlevt flunsan med tillhörande luftrörskatarr så nu kan jag kalla mej för överlevare;))! hahaha....

  Så fort halsen tillåter så tar jag mej ett glas vin och skålar för alla modiga "kärringar"(sagt med kärlek o respekt)såsom du,Monica,IC,Ramona och mej själv;). Utan modiga kärringar skulle vi förgås på denna jord.

  SvaraRadera
 15. Tack Ramona... ännu en gång!

  Lena: Visst vin är trevligt, men inte för mycket... inte i den sköna sommardagen vi har nu i dag plus 21 grader och dörrar och fönster öppna... tar kanske ett glas i kväll när sambon är hemma. Och skålar för livet.

  Menar du svininfluensan Lena? Kan man överleva den... ;)

  Kärringar är ett hedersord, blev kallad tant Rudberg i går också och det gillar jag också... har kämpat länge för att bli både det ena och det andra... tack än en gång.

  SvaraRadera
 16. Men snälla nån, vad är det som händer?

  Är de anonyma kräken även hos dig nu? Det är väl själva fan att de inte kan låta de människor som har modet att vara sig själva i diskussionerna få vara ifred?

  Kram och kraft från mig!

  SvaraRadera
 17. Tack Jerry de har nog aldrig riktigt upphört med detta... och jag är antagligen känsligare än Monica... till exempel... men det börjar så småningom kännas bättre för det är så många som pratar med mig... och stöder. Tack igen! Ni gör att det känns som om världen är normal... tack.

  SvaraRadera
 18. Världen är normal:) Iaf den verkliga världen utanför internet där människor inte gömmer sig bakom skärmens anonymitet.. Jag vill tro att de elaka anonyma glömmer att det är verkliga människor som de sårar med sina elaka ord. Jag tycker synd om dem som har så mycken ilska och hat i sig att de måste attackera andra för att må bra. Det är otäckt hur de sedan lismande försöker uppvisa en oskuld när någon påpekar hur deras eget agerande påverkar andra.. Sorgligt är det..
  Jag är glad att det börjar kännas bättre för dig!! /Annelli

  SvaraRadera
 19. Hej Ann Helena!
  Jag är en "tyst" läsare av din, Monicas, Romanas, Jerrys mfl. bloggar sedan Monicas bok om Liza kom ut. Jag har inte skrivit en enda kommentar, förren nu.

  Precis som flera sagt innan, ge inte upp! Det finns många här ute som läser och berörs av det du skriver men som inte syns. Det kan inte vara lätt att hålla modet uppe när du ständigt möts av "mobben" och vi som är tysta lyser med vår frånvaro...

  Det räcker att IC har tystnat och det skulle vara förödande om också du gav upp! Egentligen har jag ingen rätt att förvänta mig att du ska stå ut och skriva, men jag vill ändå berätta att dina ord behövs och uppskattas väldigt mycket!

  /Måns

  SvaraRadera
 20. Nä, jag tycker inte synd om dem som har så mycken ilska och hat i sig att de måste attackera andra för att må bra. De gör mig RASANDE! På så sätt kan man ju försvara eller åtminstone förstå all nedrighet. Hata tillbaka och slåss av bara den. Anmäl om det går.
  Hälsningar Eva

  SvaraRadera
 21. Jag skriver en del på Majas blogg och jag måste säga att jag inte känner igen mig i beskrivningen här. Men det är ju upp till var och en att titta efter!

  Jag har dock märkt en tendens även hos mig att i skydd av anonymiteten skriva saker som jag kanske annars inte hade skrivit.

  Nu har jag dock skickat ett mail (hoppas du fått det, Ann Helena!) där jag talat om vad jag heter (och andra uppgifter så att jag inte ska kunna förväxlas med någon annan), alltså vad min signatur döljer. Detta har jag tidigare även skickat till Monica A och till Maja. Jag börjar bli alltmer tveksam till vad det egentligen är man drar igång (eller kan dra igång) när man skriver anonymt. /IAMB

  SvaraRadera
 22. Håll ut AH!! :-)

  Du vet ju vad jag tycker om den sortens anonymitet på nätet.. det gäller ju även dom "anonyma" som skriver under ett otal olika "riktiga" namn och tror att man inte genomskådar att dom bara är en yttepytte liten klick..

  Det är ju positivt att IAMB verkar ha tänkt till vad gäller anonymiteten!

  SvaraRadera
 23. Anonyma Måns: Tack för att du bryter tystnaden och säger något. Det betyder oerhört mycket!

  Eva: Jo det vore väl enklare att hata, men det leder ingen vart... så kan vi inte ha det. Jag hatar inte blir bara ledsen... tyvärr.

  Anonym IAMB: Du skrev vem du var och att du hade kommenterat mig (i mejl till mig) på Majas blogg. Jag kan inte relatera till dig eller till Majas blogg för jag läser den inte, som jag också skrev till dig tillbaka.

  Det som gör ont är när jag blir påhoppad av anonyma på min egen blogg och det inte är möjligt att försvara sig. Som nån anonym som hoppade på mig när jag skrev inlägget "Inga kommentarer så skönt" häromdagen. Denna/denne anonyme hade missförstått det mesta (med flit?) och svängde omkring och påstod att jag hade fått veta att hon/han hade samma åsikter som jag om jag hade lyssnat.

  Problemet var bara att det inte fanns något att lyssna till utom en massa, som jag inte ens begrep vad det handlade om. Det var riktigt elakt skrivet och eftersom detta finns på min egen blogg så träffar det mig naturligtvis... jag är känslig för sånt. Det finns inte en människa som inte är det.

  Alltså min blogg är privat, det är inte en tidning och jag är ingen makthavare, som ni behöver slå på. När ni kommenterar så tänk er att ni är inbjudna till mig och ska umgås med mig en stund. Jag är en människa och framträder som en sådan på min blogg.

  Då vill jag inte möta några slags Halloween-masker som byter skepnad hela tiden. Avstå från kommentarer om ni inte kan komma med något som är givande också för andra. Tack!

  SvaraRadera
 24. Jag gläds åt att konstatera att många blir irriterade då ilvilja lyser igenom och tar onödig energi. Ser att du har många som följer din blogg och många som ser hur en del väljer att driva med det man skriver om och ifrågasätta.

  Många vill förminska innebörden av det engagemang som krävs för att man skall orka skriva lite till/berätta. De känner sig hotade av den svart vita verkligheten och vill helldre föra ett slaggs politiskt resonemang och använda sig av en onödig retorik. (Alla vet väl hur en del kan tala men det handlar om handlingskraft och bevisat resultat allt som oftast.)

  Tråkigt att man inte ser sig själv som gäst och kan delta i diskussionen utan väljer att försöka utveckla fällor bestående av polymik och Annonymitet eller undvika att svara på direkta frågor av ägaren. Det är du som bestämmer i ditt hus, på din blogg.


  Att du kan skriva bra det vet nog de flesta.
  Ditt engagemang och dina kunskaper gör att man respekterar dig.

  Gör som i Californien : Three Strikes and they are out. !

  Ha inte bråttom, ta bara en liten micropaus.

  Hoppas förlaget ger dig och boken möjligheter att nå ut brett.

  :-)Roy

  SvaraRadera
 25. Hej Helena...Hittade Din blogg genom Göstas blogg....vad är de som händer ..jag fattar ingenting som ramlar in så här den 9 september -09...Man kan tro att de är långt tillbaks i tiden då man brände så kallade häxor på bål.Är världen helt galen...jag har följt Göstas blogg länge nu...för allt i världen så får inget sånt här hända på hans blogg.. Bella

  SvaraRadera
 26. Jo Gösta hörde jag om bara som i dag genom en bloggvän Ramona Fransson, som hade hör honom i går på radion. Han är alltså nästan två meter och har cancer och fick sin dödsdom tidigare i år förstår jag.

  Han är nästan exakt lika gammal som jag. Han är född i den ljuva sommaren 1945 medan jag är född senare på vintern.

  Hans smärtor och lidande påminner mig om min svägerska, som dog i bröstcancer 49 år gammal. Hennes bästa vännina dog också för en månad sedan i samma sjukdom men tio år senare. Lika gammal som jag.

  Det finns så mycket elände i världen, men det behöver vi inte riktigt betona. Det finns så mycket skönhet också. Och ibland tror jag att vi vet allt om vårt liv i förväg.

  Min svägerska verkade som om hon på något plan visste det för dagen innan hon dog hade hon haft hela sin familj hemma på middag av inget skäl alls.

  Och ett och ett halvt dygn innan hon dog besökte hon för första gången den lilla kyrkan där hon sedan skulle bli begravd. Hon utbrast: här vill jag bli begravd till en väninna, som skakad stod och berättade detta för oss anda ett par veckor senare i kyrkan.

  Hon var inte så särskilt sjuk den dagen hon dog utan var ensam hemma och hon lyckades själv ringa efter ambulans och ta med sin väska. Sedan dog hon på vägen in till Södersjukhuset. Och doktorn fick ringa runt efter hennes telefonbok, som hon hade tagit med sig... den första han fick tag på var mig.

  Och nog backar vi ibland till 1600-talet eller så, för tiden är inte alls så linjär, som den kan verka. Utan det finns en annan tid inuti människor och där kan plötsligt något fult sticka fram sitt huvud, som inte har funnits i medvetandet hos människor på flera hundra år.

  SvaraRadera
 27. Du förtjänar all cred och du har mitt stöd i vått och torrt. Anonymiteten är ett jävla skit. Kan utveckla det men hoppar över för du vet vad jag menar. Sorry att jag svär på din blogg.
  Kram
  K

  SvaraRadera
 28. Ann Helena, trots vår trevliga mailväxling i kväll måste jag ändå fråga: hur kan du veta att de anonyma som skriver otrevligt på din blogg är sådana som också skriver på Majas blogg? Du skriver ju själv att du inte läser Majas blogg??

  Jag har under lång tid när jag följde Monica A:s blogg utgått ifrån att det hon beskrev som troll, häxor, oknytt mm verkligen var personer med ett helt avskyvärt beteende, för annars skulle man väl inte kunna beskriva dem så, tänkte jag.

  Men nu när jag följer både Monicas och Majas blogg, (och ibland din) så blir jag nästan lite mörkrädd. För det som på ena stället beskrivs som ett banditgäng framstår på det andra som en samling trevliga, eftertänksamma, roliga och empatiska personer.

  Alltså snacka om det där med bilden av "Den Andre"!

  Men, så kommer det som jag börjar tycka alltmer är pudelns kärna - om alla hade framträtt med sina namn, så hade man ju åtminstone kunnat veta vem som sagt vad. Som det är nu verkar "anonyma påhopp" leda till reaktioner i form av något som också kan kallas påhopp, inte med anonym avsändare, men med anonym "målgrupp", vilket jag anser får konsekvensen att många oskyldiga blir anklagade.

  Och Maja, som inte själv är anonym, blir anklagad för att ha ett banditgäng omkring sig. Bevis?

  Och om nu någon av de som skriver på Majas blogg skulle ha uttryckt sig otrevligt mot exempelvis Monica, så är det väl ändå ett rätt långt steg till att det ska finnas anledning att skriva följande (som du skrev i morse):"Borde inte det stora förlaget tycka att deras författare inte ska förfölja och förlöjliga människor på internet och inte utsätta dem för samma saker som deras vänner och släktingar blev utsatta för en gång i tiden?"

  /IAMB, som fortfarande är anonym på bloggen, men har skickat mitt namn till de för mig aktuella blogginnehavarna

  /IAMB

  SvaraRadera
 29. IAMB!

  JAg har följt hur det redan hos Familjeliv ifrågasattes vad Monica skrev.

  Jag har även sett hur Liza och de inblandade hos BBF valt att agera. En del har bett mig hålla mig undan fast jag pongterat att det handlar om Vilja. lämplighet och förmåga möjlighet att få visa att man kan. Inte om påståenden.

  Allt detta handlar om sanning och möjlighet att få visa lämplighet och det handlar om sanningen eller påståenden.

  IAMB- Jag Leroy har ombetts hålla mig borta från personer som skriver om sn utsatta situation och de har mentorer som läser här och kommenterar både här och där. Jag har alltid hävdat att man skall bry sig och skilja mellan kärlek och hat.

  Många retar sig på detta och väljer att vända det emot en eller ifrågasätta.

  Jag kan inte acceptera att så sker likväl som jag ser hur de från BBF och anhängare försöker försvara agerandet som sänkte E Hermon och andra som kränkts i snart 11-år av de som anser sig smartare ändig ochmig IAMB. Att dessutom gemene mann försöker föras bakom ljuset av de förlag cóch tidningar som valdle att dra igång Chicken Race 1 som Sigge Sigfridsson skrev och att nästan inge förstår dett med att sätta sig objektivt och granska eller se saker objektivt trotts att Annika Widebäck m.f.l borde fått gjort detta är tråkigt.

  Ursäckta mig AHR om jag klev inn men jag är lite sur och ledsen.

  Eftersom tid och pengar inte enligt mening är vesäntligt.

  Leroy

  SvaraRadera
 30. Frihet at tycka är en sak men at kunna utreda eller bevisa vad man grundar saker på en annan.

  Inte skall väl verklighet baseras på påståenden.

  Om en 1/2 sanning eller påstående skall anses få gälla blir det ju oftat fel. Så klart skall friheten få göra att A Widebck mfl får beskriva den andra sidans berättelse utan att den riskerar att bli tystad eller dold av andra rubriker eller försöka att dölja det man tar upp till diskussion.

  Leroy

  SvaraRadera
 31. Ann Helena!

  Du är värd all respekt som skriver under eget namn och stolt visar dig på bild. Det är betydligt mer utlämnande att vistas på nätet i egen hög person än att (som jag själv) bara vara ett påhittat nickname. Lägst ner har vi alla dem som inte ens skriver under egen signatur, utan är helt anonyma.

  Att vara anonym är i mina ögon inget större problem så länge man uppträder respektfullt och agerar på samma sätt som i privatlivet, men det är tyvärr många som använder sin anonymitet till att släppa fram sina sämsta sidor. Kanske i tron att ingen vet vem de är? Men som Leroy så ofta påpekar. Till slut kommer alltid sanningen fram.

  Hoppas alla inlägg under dagen har stärkt dig. Vi är många som läser din blogg och hoppas att du inte överger oss. Låt inte den anonyma mobben tysta dig!

  SvaraRadera
 32. Leroy, jag har ibland lite svårt att hänga med i vad du menar, men jag tror att du följt händelseförloppet kring Gömdadebatten längre än vad jag gjort (som "bara" hängt med sen i januari, tror jag det var). Håller med dig i att det där med Annika Widebäck (jag är lite osäker på stavningen och orkar inte kolla just nu) var skumt - att hennes reprtage blev stoppat eller hur det nu var.

  Säger härmed gonatt alla bloggare och bloggkommentatorer och bloggläsare!

  /IAMB

  SvaraRadera
 33. IAMB! JAg var ute på Familjeliv innnan Monica dk upp där och såg hur vindarna blåste. Den ende jag egentligen respekterade var nog Molle som skrev där och sen såg jag en massa avarter och rekomendationer.

  Har funderat på vem som strtade Familjeliv och varför. Undrar nu var Molle finns, hur barnet mår mm. Reagerade på BBF och inblandningen i uttalde agendan och hur allt utveckladesig eler snarare blev invecklat.

  Jag vet att flera sett vilka som kanske var inblandade redan från början och hur Polymiken och det kan gå till. Hur man väljer att hoppa på i stället för att förklara sitt engagemang och ståndpunkt.

  En del går säkert att finna om man söker..

  Leroy

  SvaraRadera
 34. Tack Katarina Folmer!

  IAMB: Jag orkar inte mer...

  TACK Leroy!

  Tack Meborgare X!

  SvaraRadera
 35. OK, Ann Helena, jag kan ha förståelse för det. (Att du inte orkar mer alltså.) Jag är ibland på vippen att gå ut helt "oanonymt", och när jag då märker hur jag känner mig, vilka rädslor jag får... så ökar min respekt för er som trots allt framträder med era namn. Vi andra åker ju i någon mening snålskjuts på er, använder er som diskussionsklubb s a s.

  Det är möjligt att det finns folk som har extra starka skäl att vara anonyma, men som har framgått har jag börjat bli alltmer tveksam till detta med anonymiteten på nätet.

  Hälsn /IAMB

  SvaraRadera
 36. Jag glömde - Leroy, vad står BBF för?

  /IAMB

  SvaraRadera
 37. Ann Helene! Bra att du så här ärligt och öppenhjärtigt säger ifrån. Men som du säkert förstått (att döma av alla fina kommentarer) är du en favorithållplats på mångas bloggrundor. Så och på min! Du är guld värd och f-n ta alla knoll, tott, knytt, knott, hattis, fnattis och annat otyg som huserar i bloggvärlden!

  Agneta Lindhag

  SvaraRadera
 38. IAMB !


  Hoppas du läser mitt svar.

  BBF stod för Bortrövade Barns Förening och var en av påverkansorganisationerna som var remissinstanser till politiker.

  De fanns med i samanhanget då "Mia" bodde hos stiftelsen och Liza sen gick till angrepp mot E Hermons rörelse "Trossen" och hon blev uthängd i X-pressen med hjälp av uppgifter och påståenden som Mia försett henne med. Vilka som ingick i och startade rörelsen är lite oklart men skulle säkert inte förvåna om ett och annat namn känns bekant.

  De stred starkt för utsatta men metoderna och mentorerna verkade även då vara tvivelaktiga.

  Bidrog ofta till mer oreda än ordning och reda.

  Leroy

  SvaraRadera
 39. Skratta nästan på mig när jag signerade nyss.

  "bratlips"

  Leroy

  SvaraRadera
 40. Men för helvete! Slå dom på käften. Det är klart man blir ledsen av dumma människor. I verkliga livet som i bloggvärlden. Men lägg inte på dig. Skit i dom. Det finns ingen som kan ta ner en förortsunge från 50-talet. Eller hur?

  SvaraRadera
 41. IAMB!

  Ramona skrev detta oktober 2008:

  http://www.sourze.se/Den_sanna_historien_om_Stiftelsen_Paradiset_10661698.asp  Leroy

  SvaraRadera
 42. IAMB !

  En del av de radikala i BBF var säkert med och drog igång Fågel Fenix.

  Där finns det säkert en hel del om nätmobbing och hat att gräva fram som säkert Datainspektionen haft en och annan anmälan kring.


  Leroy

  SvaraRadera
 43. Tack, Leroy, men jag förstår fortfarande inte kopplingen till Majas blogg.

  /IAMB

  SvaraRadera
 44. IAMB!

  En del av förklaringarna om hur en del agerar då det skrivs om rättvisa och man pratar om barns rätt till sina båda siociala baser och hur en del agerar går säkert att finna här. Tror nog en hel del av de som agerar finns med usrsprung att finna i det som skrivs här :


  Jag är smart och jag kan hitta dig är vad man säger eller påstår man tänker inte på 3´dje part eller inblandade man vill bara lyfta sin egen avsky och hat.

  Lite tråkigt eftersom jag själv tyckte att Tiger hade mycket viktigt kring nätettikette skrivet då man hade uppringd förbindelse och nätet var nytt.

  Nu har nog verklighet och sanning visat sig och kanske hunnit ikapp.

  Tacka vet ja internett och yttrandefrihet. Tur att man inte kunnat tystat en som utsatts för sådant på ett tidigt stadium.

  Läs själva, ta en tur i helikoptern:
  http://www.nodaddy.nu/start2.html

  Leroy

  SvaraRadera
 45. Troligen är inte Maja medveten om BBF, Fåglar eller hur en del av den surrealistisksa verkligheten kan se ut. Oavsett om de drabbade är barn eller vuxna som överlevt eller de som försöker påstå, tycka eller frminska är ute i verkligt uppsåt eller att det görs i ett sufte att förminska eller genom hot som man gjorde mot både Monica A och Ingrid C. Läs igenom de sidor som jag skickat och fundera på hur en del väljer att agera göra då någon egentligen tycker att saker borde granskas och ha en objektiv utredning.

  Det är lätt att falla i glada kamratskaper i stället för att ifrågasätta vad jag grundar uttalanden på.

  Jag har lltid talat om varför jag skriver och bryr mig. Många väljer att neka detta eftersom de anser att det är för privat.

  Jag skriver under Pseudo med hänsyn till mitt barn och familj.

  En del väljer att försöka förminska eller insinuera, växla focus och inriktning på diskussioner. Gillar inte att man väljer bort uppriktighet. Kan stå upp eller försöka föklara.

  Men det kommer nog de som väljer att försöka göra det och då kan jag acceptera åsikt.


  Leroy

  SvaraRadera
 46. Tack för dina länkar, Leroy! Eftersom jag inte direkt ser kopplingen till det som intresserar mig, nämligen varför Majas bloggkommentatorer skulle vara ett "banditgäng", så kommer jag inte just nu att kasta mig över de sidor du länkar till.

  Men visst är det viktiga frågor - och visst är det hemskt när pappor inte får vårdnaden om sina barn pga falska anklagelser. Jag ska läsa åtminstone en del av det du länkar till, men inte i kväll.

  Gonatt!

  /IAMB

  SvaraRadera
 47. Godnatt IAMB!

  Hörs en annan dag men fråga och återkoppla om du behöver.

  Leroy

  SvaraRadera
 48. HAr lite svårt med just detta att du säger att du inte förstår när så mycket läggs fram som handlar om vad som försigåtts.

  Jag har sett hur allt för många väljer att ifrågasätta eler förminska i stället för att betrakta eller se vad som händer. Eller har hänt.

  Utifrån detta dra slutsattser eller se hur en del agerar.

  Man undra ju om man tänker på konsekvens.

  Många har blivit förda bakom ljuset eftersom ingen valt att granska! Eller sanningar blivit tystade p.g.a kapitala intressen.

  Leroy

  SvaraRadera
 49. Helena Palena: Jag har en lika mjuka sida inom mig som Elisabeth Hermon. Men jag har också lärt mig att försvara mig, men som liten gick jag helst undan och ville bara ha roligt. Inte slåss.

  Min lillebror var däremot tvungen till att slåss. Så var rollerna på den tiden. Men i dag är krafterna tillbaka igen... och sådana som IAMB försöker vara rättrådiga och reda ut vad som försiggår, men det går inte så länge det finns människor som vill skada och bara öser ur sig ur sitt inre hat. Och som inte behöver stå för vad de gör.

  Till sist blir det sådant som hände med 16-åringarna, som dödade sin kompis av detta. För de begrep inte vad de gjorde. Och det gör inte de anonyma heller på internet. De går in i en hatets och skvallrets nedåtgående spiral.

  Leroy har alltid varit en ljusets riddare. Han försvarade mig också på Newsmill... när de hoppade på mig där och det inte längre var någon idé att svara. Men jag har bett ett stort förlag om hjälp också... det verkar ha hjälpt. Än så länge. Vi får se.,

  Alltså det de där människorna inte begriper är något av det som står i nästa inlägg om mayaindianerna. Det finns sätt att uppföra sig som ändrar världen till det bättre och det finns andra sätt som försämrar saker och ting.

  Men i längden segrar aldrig hatet över kärleken. Och inte lögnen över sanningen.

  SvaraRadera
 50. IAMB: Jag ser att du är en människa som tvekar emellan vad du är och vad du kan bli. Stå upp för dig själv och låt inte andra styra det du ska tänka och säga.

  SvaraRadera
 51. Leroy: Tack för att du kämpar för ljuset och det goda, alldeles oförtröttligt. Mitt arbete här i världen handlar inte om detta. Alltså att ständig kämpa, utan att se lite djupare vad som pågår. Under ytan och vad som möjligen kan komma ut av detta. Det är därför jag inte alltid står på barrikaderna.

  SvaraRadera
 52. Tack, Ann Helena! Det där med rättrådigheten har jag haft med mig sen jag var liten. Men jag har också sett (hos mig själv) vilka otroligt fula djur som kan dela bostad med (dvs finnas inom samma person som) Rättrådigheten.

  Tack också för din senaste kommentar kl 10:30 11 sept. Det är så jag känner att det är, men man kanske kunde önskat att detta stadium hade kommit lite tidigare i livet:-). Oops... nu avslöjade jag visst något om att jag inte är alldeles purung...

  Har som synes skaffat mig Bloggerkonto och skriver nu m h a det.

  SvaraRadera
 53. Hej igen IAMB! Du har rätt! Jag pratade med min väninna Gitta och berättade om att du är en potentiell läsare och hon blev glad, men det dröjer nog innan hennes bok kommer ut. Förlaget har inte börjat läsa ännu och hinner inte före Bokmässan, men sedan någon gång så. Nästa år kanske den dyker upp.

  SvaraRadera