torsdag 24 september 2009

Helikopterkuppen undre världens mardrömFör nu kommer ingen att få vara i fred. Minsta hälare tas in till förhör, vilket hände i går. Och den undre världen, som gärna vill vara ostörd kommer att jagas in i minsta skrymsle.

Därför golar (skvallrar) också en del av dem snart för polisen, för att skydda sig själva.

Att polisen inte fick öppna eld mot helikoptern i går verkar onödigt dumt. Det måste vara bland det enklaste att sätta en helikopter ur stånd att flyga. Polisen säger att de inte ville ha en gisslansituation. Nä, det är alltid bättre att ge bort pengarna. Eller?

Och så var det så hemligt att polisens helikoptrar stod här ute på Värmdö utan övervakning. Var det? Det har ventilerats fram och tillbaka i pressen om dessa helikoptrar och det diskuterades högt och ljudligt under lång tid huruvida dom skulle få orsaka buller över denna del av det tysta norra Värmdö.

Och för var och en som har åkt förbi, för att ta färjan vid Stenslätten så har det synts var dessa helikoptrar har stått - och står. Motorcykelgängen gillar att åka runt den vägen över Vaxholm och tillbaka till Stockholm. Någon kan ha fantiserat om hur det skulle vara att lägga ut en bombattrapp för att slippa polisen.

Varför mötte jag polisen i går morse på vår 50-väg i omkring 120 knutar vid halvtiotiden? Var inte det lite sent att rycka ut? Till Myttinge.

Jag hoppas dom idioter som har gjort det där rånet åker fast snart. Det finns ett beundrande tonfall ibland när såna här kupper begås. Åh dom måste vara så proffsiga och värda dessa pengar. Ungefär.

Nä dom är idioter, som tycker att man kan sko sig på andra människors bekostnad. Lås in dom på livstid.

PS. Nu sägs att helikoptrarna har flyttats. Det krävdes alltså ett rån för att de skulle kunna få en annan plats. Det är så ont om plats nämligen i Stockholm. Sägs det. Så de kanske kommer tillbaka. DS


6 kommentarer:

 1. Polisen kunde ändå inte skjuta på helikoptern med sina pistoler, den var ju nio våningar upp. Om de nu skulle ha lyckats så hade det ju bara resulterat i att rånarna försökt skjuta sig ut eller tagit folk som gisslan, alternativt att en helikopter hade ramlat ner över Stockholm med fyra människor i den. Verkar otroligt dumt att skjuta på helikoptern alltså.

  Ingen har ju gjort något mot polisens helikoptrar förut, om nu alla visste att det var så urbota dumt att ha dem på det sättet de hade dem så borde väl någon av dessa sagt något innan?
  Om ingen någonsin hade rånat en bank så skulle det nog inte vara så svårt att göra det heller.

  Du kanske mötte poliser som höll på med något av de andra 500 brott som skedde den dagen?

  Idioter är väl fel ord, det krävs ju en del tankearbete för att genomföra den där kuppen. Elaka eller omoraliska är det väl du tänker på?

  SvaraRadera
 2. Nej kära Profanum jag mötte ingen som höll på med andra brott. Vi bor på vägen till Myttinge och det var ett jäkla körande fram och tillbaka. Fyra brandbilar bland annat... fast det inte brann. Och polisen kör aldrig så fort på denna väg... finns både vildsvin, älgar och rådjur att köra på.

  Du gillar Sverige och statsmakterna du. Visst tusan kunde dom ha skjutit på helikoptern. Om dom hade masat sig dit i förväg... när dom nu hade chansen.

  Denna dag var som alla andra dagar i Sverige eller ska vi börja kalla det Ankeborg kanske? Björnligor och annat skräp...

  Och idioter är exakt rätt ord. Ge dom inte mer än dom förtjänar.

  SvaraRadera
 3. Ann Helena:
  De letade kanske efter en rånare då.

  Nej det gör jag inte. Men att inte skjuta på helikoptern var det enda rätta beslutet. Vad hade du tyckt om skjutandet om helikoptern ramlade ner i en villa och dödade 7 pers?

  Idioter är väl ändå personer med begränsad tankeförmåga eller logik. Det verkar de ju inte haft.

  SvaraRadera
 4. Käre Profanum

  Du är på fajthumör märker jag ;) Det finns massor med idioter som har alldeles förträfflig tankeförmåga, men de har snöat in på nån ism eller nåt som gjort att det ändå går åt skogen för dem. Se Hitler & co...

  De är alltså idioter på detta sätt att de slarvar bort sina liv på något om är dödfött. Men det är väl synd om dom stackars banditerna. De hade väl en svår barndom i Bosnien eller så. Bråkade med dom som inte hade samma ism som dom själva.

  Har inget som helst till övers för sådana idioter. Ha en trevlig fredag annars.

  PS. Det finns inga villor på värdedepån DS.

  SvaraRadera
 5. Är det verkligen samma Ann Helena Rudberg som jag kommenterat hos förut?
  Jag har ett minne att det var lite mindre korttänkt på den bloggen.

  SvaraRadera
 6. Ha, ha, ha jag gillar dej också... :) ha en trevlig kväll som sagt.

  SvaraRadera