Det är glada nyheter tycker jag. Diskrimineringsombudsmannen (DO) behöver göras modernare.
Håkan Sandesjö tar över temporärt. Katri Linna hade fyra år kvar på posten som DO, men får sparken med omedebar verkan. En ordinarie DO utses senare.
Katri Linna skrev om rätten att bära niqab (heltäckande klädsel med enbart ögonen synliga): "Rätten att bära religiös klädsel innebär till exempel inte att man kan åsidosätta skyddsföreskrifter. Men skolan – eller en arbetsgivare – måste först försöka hitta lösningar på eventuella hinder och först om detta inte låter sig göras kan en person utestängas.
Att utestänga en elev från undervisning bara för att hon bär niqab, utan att ta hänsyn till de specifika förutsättningarna för deltagandet, strider därför enligt DO:s uppfattning mot diskrimineringslagen."
Detta fall gällde Alia Khalifa, som egentligen ville flytta till Egypten. Snart kan hon väl det när det blir exakt den klädseln, som är den gängse. Men än så länge är hon skriven i Spånga.
DO Katri Linna blev redan 2009 utsedd till landet sämsta chef. Och många på myndigheten känner sig diskriminerade (!).
Dagens gladaste nyhet...lägg ner hela skiten när dom ändå är i farten
SvaraRaderaSvante1: jo krav på nedläggning har ju kommit... alla som bor i Sverige kan numera bli diskriminerade... av ålder, kön, etnicitet eller något annat. Hade själv en avlägsen släkting, som tidigare var DO Margareta Wadstein. Hon ville avskaffa adventsljusstakar på myndigheter för de kunde ju störa de som inte var kristna. Lucia var också ganska fult och förstås att sjunga psalmer och på den vägen är vi...
SvaraRaderaJa,så är det tydligen....firar med en CD med Jussi som skulle blivit 100 idag
SvaraRaderaKatri Linna har nu själv blivit diskriminerad på grund av etnisk tillhörighet. Vart ska HON vända sig till? Det är inte lätt att vara chef över infödda svenskar, man blir bortintrigerad till slut och utan jobb.
SvaraRaderaSvante1: Jussi är fin... Han dog här ute i Stockholms skärgård. Hjärtattack. Han fick en första sådan ett halvår innan, före en konsert. Han blev nästan 50 år. Spriten dövade ångesten. Hustrun Anna-Lisa måste ta på sig den otacksamma rollen som spritpolis både hemma och på turnéer. Hon har berättat öppenhjärtigt om kval och slitningar för amerikanen Andrew Farkas. Han var en mycket osäker människa, inte lätt att bära en sån röst. Kanske nåt liknande nu i släkten Spendrup...
SvaraRaderaAnonym: Inte har hon blivit diskriminerad. Hon är svensk medborgare och har aldrig bott i Finland som vuxen, men hon var stolt över sitt ursprung har hon sagt. Fast hon bara är en besökare i Finland.
SvaraRadera" I slutet av 1980-talet när hon skulle börja jobba gick det inte att ha dubbelt medborgarskap och det var praktiskt omöjligt att vara jurist utan att vara svensk medborgare. Hon skulle också köpa ett hus med större tomt och då krävdes svenskt medborgarskap. Idag skulle sådana regler kunna räknas som strukturell diskriminering, det vill säga att samhällsstrukturer utgör hinder för att uppnå lika rättigheter, och är förmodligen avskaffade. Men på den tiden var det något som Katri Linna bara accepterade. Idag när möjligheten finns att ha dubbla medborgarskap har hon funderat på att bli finsk medborgare igen."
Ovanstående är citerat härifrån: http://www.jusektidningen.se/Arkivet/2005/3/Portrattet-Katri-Linna-DO/
Inte är hon utan jobb inte. Bara omflyttad. Hon jobbar vidare i regeringskansliet. Nog har hon fått det mycket bättre i det här landet än om hon skulle ha flyttat till Finland. Jo nog är det så alltid.
Katri Linna fick sparken på grund av sin etniska tillhörighet. Det är ren diskriminering!
SvaraRaderaAnonym: Okej bevisa det.
SvaraRadera